ΑΘΗΝΑ
15:06
|
24.09.2024
Ο απολογισμός και το… παράδοξο της δυναμικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 21/9 μπροστά στις λαμαρίνες της οδού Θεμιστοκλέους.
Φωτογραφία, πηγή: Ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21/9 μπροστά στις λαμαρίνες της οδού Θεμιστοκλέους. Ωστόσο, μαζική ήταν και η παρουσία ΜΑΤ, όπως αναφέρει στον απολογισμό της η ανοιχτή συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων».

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με την ανοιχτή συνέλευση κλήθηκε να περιφρουρήσει «το παράνομο και με τη βούλα δικαστηρίου, εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ».

Με τον κόσμο να είναι συγκεντρωμένος Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου οι δυνάμεις καταστολής είχαν πνίξει τους γύρω δρόμους και για άλλη μια φορά απειλούσαν τον κόσμο. Εξοργιστική ήταν η επίθεση ( με ασπίδα και λεκτική) του επικεφαλής της μιας διμοιρίας σε μέλος της συνέλευσης που στεκόταν με το παιδί της σε μικρή απόσταση από τη συγκέντρωση, καθώς και τα ύπουλα χτυπήματα ΜΑΤατζή σε δεύτερο μέλος της συνέλευσης, ενώ βρισκόταν στη μικροφωνική. Είμαστε, λοιπόν, μπροστά στο παράδοξο. Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών/τριών της πλατείας Εξαρχείων απειλείται από το ίδιο το εργοτάξιο, αλλά οι ‘αρχές του τόπου’ συνεχίζουν να το περιφρουρούν. Και ο τελευταίος που μπορεί να έτρεφε αυταπάτες ότι η επιλογή κατασκευής σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων έχει συγκοινωνιολογικά χαρακτηριστικά, πλέον έχει πειστεί.

Η ανοιχτή συνέλευση υπογραμμίζει εκ νέου ότι η όλη κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων είναι μια πολιτική επιλογή και δεσμεύεται για συνέχιση του αγώνα της μέχρι την τελική νίκη.

Ο αποκλεισμός και η προσπάθεια καταστροφής ενός δημόσιου χώρου, της πλατείας Εξαρχείων, παραβιάζοντας κανόνες ασφαλείας, περιβαλλοντικές μελέτες και πάνω από όλα τη βούληση των ανθρώπων της γειτονιάς, είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Μια πολιτική επιλογή που στόχο έχει την αλλαγή φυσιογνωμίας της γειτονιάς, την απομάκρυνση των κατοίκων, των θαμώνων και των υπαρχουσών δραστηριοτήτων, την καταστροφή της ιστορικής και πολιτιστικής της ταυτότητας και τη δημιουργία ενός τουριστικού κέντρου, με έμφαση στο κέρδος μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, με γνωστές διασυνδέσεις με το κεφάλαιο. Η συγκέντρωση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με πορεία γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Η αντίδραση και ο αγώνας για να πάρουμε πίσω την πλατεία Εξαρχείων, τη γειτονιά και τη ζωή μας δεν έχει σταματήσει. Συνεχίζει… Μέχρι την τελική νίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοντά στην απόκτηση πρόσβασης σε ναυτική βάση στον Ατλαντικό η Ρωσία

Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Πακέτο μέτρων με μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της οικονομίας

Νέα αποστολή όπλων από την Αίγυπτο στη Σομαλία εν μέσω όξυνσης στο Κέρας της Αφρικής

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα