ΑΘΗΝΑ
22:19
|
24.09.2024
Τα έσοδα αυξήθηκαν τους πρώτους εννιά μήνες του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 49%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο εννεάμηνο του 2024 τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 49% φθάνοντας τα 8,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 89,4 δις. δολάρια) εξαιτίας της διεθνούς αύξησης της τιμής τους στις διεθνείς αγορές ενέργειας και του ασθενέστερου ρουβλιού.

Όπως διαπιστώνεται, τα έσοδα από την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν για τα ταμεία του ρωσικού κράτους η πιο σημαντική πηγή εσόδων καθώς απαρτίζουν το ένα τρίτο ή και το 50% των συνολικών εσόδων του προϋπολογισμού εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις προβλέπουν ότι τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Σεπτέμβριο θα ανέλθουν σε 779 δισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 και αμετάβλητα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2024.

Σε κάθε περίπτωση ακριβής εικόνα θα σχηματιστεί στις 3 Οκτωβρίου, οπότε θα δώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Για το 2024 συνολικά, η κυβέρνηση έχει υπολογίσει τα έσοδα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 10,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 22% από το 2023, όταν οι ασθενέστερες τιμές πετρελαίου και η πτώση στις εξαγωγές φυσικού αερίου περιόρισαν τα έσοδα κατά 24%.

Ο στόχος του 2024 αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τα αρχικά σχέδια για έσοδα 11,5 τρισεκατομμυρίων ρουβλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Πακέτο μέτρων με μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της οικονομίας

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Ε.Ε.: Πάνω από 1 δισ. ευρώ βοήθεια για φυσικές καταστροφές σε 5 χώρες-Πόσα θα λάβει η Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα