ΑΘΗΝΑ
22:52
|
25.09.2024
Κατηγόρησε ξανά τη Ρωσία πως σχεδιάζει επιθέσεις σε ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις γνωστές κατηγορίες για ρωσικά σχέδια επίθεσης σε ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς επανέλαβε απόψε με ομιλία του στην 79η σύνοδο κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επικαλούμενος πληροφορίες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «σχεδιάζει» επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και υποδομές της Ουκρανίας.

Σε άλλο σημείο εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το «γνήσιο ενδιαφέρον» της προσπάθειας Κίνας και Βραζιλίας με απώτερο στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας τονίζοντας:

«Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας… Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, λεγόμενες δέσμες προτάσεων, όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την οδύνη των Ουκρανών αλλά δίνουν στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο» είπε.

Ισχυρίστηκε έτσι ο Ζελένσκι πως η χώρα του «δεν θα δεχθεί ποτέ μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί» από τις μεγάλες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προετοιμασίες χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο στο φόντο εκατόμβης νεκρών (upd)

Με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Σχέδια μεταφοράς πολλών τραυματιών σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία καταστρώνει το ΝΑΤΟ

Λίβανος: Σε ετοιμότητα η φρεγάτα «Έλλη» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα