ΑΘΗΝΑ
15:05
|
25.09.2024
Παρέμβαση στη Βουλή με ανάρτηση πανό αλληλεγγύης σε Παλαιστίνη και Λίβανο πραγματοποίησαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς.
Πανό στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ειρήνη τώρα – Αλληλεγγύη στον Λίβανο – Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ήταν το μήνυμα πανό που ανάρτησαν σήμερα το πρωί η Έφη Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και στελέχη της Νέας Αριστεράς πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο κτίριο της Βουλής.

«Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τη γενοκτονία στη Γάζα με το τρομοκρατικό χτύπημα και πολύνεκρες επιθέσεις στο Λίβανο ανοίγει την πόρτα σε μια ανεξέλεγκτη γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει σχετικά η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει:

«Το Ισραήλ σπέρνει τον όλεθρο με αμερικάνικα και ευρωπαϊκά όπλα. Οι ευθύνες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. είναι βαρύτατες. Πρόκειται για συνενοχή σε ένα διαρκές έγκλημα πολέμου, σε στήριξη μιας κυβέρνησης που παραβιάζει χωρίς συνέπειες το διεθνές δίκαιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν παρακολουθεί απλώς απαθής, αλλά συνεχίζει να αποτελεί τον πιο πιστό και πρόθυμο σύμμαχο του Ισραήλ στην περιοχή. Την ώρα που η ευρύτερη γειτονιά μας κινδυνεύει με πολεμική ανάφλεξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που βρέθηκε στον ΟΗΕ, δε βρήκε να πει μια λέξη καταδίκης για το καθεστώς Νετανιάχου. 

Η προοδευτική αντιπολίτευση επιλέγει να κρατήσει ίσες αποστάσεις και να αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές, το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να καταγγείλει ευθέως το Ισραήλ, ενώ με την ψήφο του στην ευρωβουλή στηρίζει την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία και την περαιτέρω εμπλοκή της Ε.Ε. στον πόλεμο. 

Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη να δράσουμε. Να μην επιτρέψουμε τη γενικευμένη ανάφλεξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα για ειρήνη και ελευθερία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την καθαρή καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων στην κυβέρνηση του Ισραήλ. 

Καλούμε όλους τους πολίτες και όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη για την ειρήνη με κάθε τρόπο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουλή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των δανειοληπτών και της α’ κατοικίας

Να βάλουν σε τροχιά δύο δορυφόρους σχεδιάζουν Μαλί, Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο

Βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ με στόχο τη Μοσάντ (upd)

Bloomberg: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι δεν πείθει τη Δύση-Φωνές για «προσέγγιση» της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα