ΑΘΗΝΑ
14:03
|
25.09.2024
Το Αρχηγείο της Αστυνομίας της Ρώμης εξέδωσε απαγόρευση για τις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη που έχουν καλεστεί στις 5 Οκτωβρίου.
Για τις 5 Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί δύο διαδηλώσεις στη Ρώμη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας της Ρώμης εξέδωσε απαγόρευση για τις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη που έχουν καλεστεί στην ιταλική πρωτεύουσα στις 5 Οκτωβρίου.

Το μέτρο κοινοποιήθηκε στις παλαιστινιακές ενώσεις που προωθούν τις πρωτοβουλίες μετά από μια απειλητική εκστρατεία από δεξιές εφημερίδες και εβραϊκές κοινότητες. Στους λόγους της απαγόρευσης γράφεται ότι: «οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημοσιοποίηση των πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης στις 5 Οκτωβρίου έχουν κίνητρο που δεν είναι συμβατό με το δικαίωμα ειρηνικής διαδήλωσης, που εγγυάται το ισχύον νομικό σύστημα».

Το θέμα συζητήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Στην εισήγηση που ετοίμασαν στελέχη της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, αναφέρονταν «ο κίνδυνος να μετατραπούν οι πρωτοβουλίες σε ευκαιρία να επαινέσουν τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «διακηρύξεις και ανακοινώσεις δημιουργούν φόβους για την πιθανότητα ταραχών και συγκρούσεων στους δρόμους».

Για τις 5 Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί δύο διαφορετικές διαδηλώσεις στη Ρώμη από διαφορετικούς φορείς. Εν τω μεταξύ στην πόλη για το ερχόμενο Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, έχει καλεστεί διαδήλωση κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τζόνι Κας μπήκε στο… Καπιτώλιο

Βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ με στόχο τη Μοσάντ (upd)

Πανό στη Βουλή για Παλαιστίνη και Λίβανο, από τη Νέα Αριστερά

Bloomberg: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι δεν πείθει τη Δύση-Φωνές για «προσέγγιση» της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα