ΑΘΗΝΑ
17:26
|
25.09.2024
Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό του Λιβάνου έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 26/9 στις 19.00 εξέδωσε η συλλογικότητα Διαρκής Αγώνας.
Ισραηλινές επιδρομές έχουν χτυπήσει πολλά κτίρια κατοικιών σε πόλεις και χωριά του Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 26/9 στις 19.00 εξέδωσε η συλλογικότητα Διαρκής Αγώνας για την Ταξική Απελευθέρωση, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά και σήμερα τον Λίβανο, μετά από αεροπορικές επιδρομές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 558 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, και από τα χτυπήματα μέσω παγίδευσης ηλεκτρονικών συσκευών με εκρηκτικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η συλλογικότητα καλεί σε στήριξη της συγκέντρωσης από όλες και όλους, καθώς «καθήκον του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να βρεθεί άμεσα στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης στοχοποιώντας με την παρουσία του τον άμεσα υπεύθυνο, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, σπάζοντας το τείχος σιωπής στα εγκλήματα που διαπράττει ο ιμπεριαλισμός κατά των λαών της περιοχής».

Η ανακοίνωση του Διαρκούς Αγώνα:

«Μετά από 1 χρόνο από την έναρξη μιας νέας φάσης στο μέτωπο της Παλαιστίνης, η επιθετικότητα της επεκτατικής σιωνιστικής πολεμικής μηχανής έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της Γάζας. Με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στον άμαχο πληθυσμό, καταστρατηγώντας οποιαδήποτε ανθρωπιστική συνθήκη, δημιουργώντας συνθήκες ανοιχτής γενοκτονίας σε μια προσπάθεια κάμψης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και εκτοπισμού του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Αντί να υπάρχει κάποιο σημείο αποκλιμάκωσης αυτής της επιθετικότητας, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, με την σιωπηρή συμφωνία του Δυτικού μπλόκ, έχει προχωρήσει σε μια σειρά καταστροφικών-εγκληματικών ενεργειών κατά του λιβανέζικου λαού με πρόσχημα τη δράση της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του.

Η τρομοκρατική επιχείρηση με την πυροδότηση ηλεκτρονικών συσκευών επικοινωνίας, η οποία στράφηκε αδιακρίτως εναντίον του άμαχου λιβανέζικου πληθυσμού και ο καθημερινός βομβαρδισμός “θέσεων” της Χεζμπολάχ στις γειτονιές του νοτίου Λιβάνου, έχει οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών και τραυματιών. Σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη και δηλωμένη πρόθεση του Ισραήλ να κλιμακώσει τη σύγκρουση με μεταφορά χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με το Λίβανο, δημιουργεί τη συνθήκη για την εξέλιξη της σε ανοιχτό πόλεμο με το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου με τον Λίβανο. Μια εξέλιξη η οποία συμβάλλει στην ανεξέλεγκτη ανάφλεξη των γεωπολιτικών εντάσεων στην Μέση Ανατολή για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε καθήκον του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να βρεθεί άμεσα στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης στοχοποιώντας με την παρουσία του τον άμεσα υπεύθυνο, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, σπάζοντας το τείχος σιωπής στα εγκλήματα που διαπράττει ο ιμπεριαλισμός κατά των λαών της περιοχής.

Από την πλευρά μας, μπροστά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στεκόμαστε συνειδητά και αταλάντευτα αλληλέγγυοι με τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια, μέχρι τον τερματισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, μέχρι την ταξική απελευθέρωση.

Για αυτό τον λόγο καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία, την Πέμπτη 26/9 στις 19.00».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκάδες οι νεκροί και σήμερα από τις επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο – Βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ (upd)

Οι Εργατικοί «έκοψαν» τις λέξεις «απαρτχάιντ» και «γενοκτονία» από εκδήλωση μελών τους

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Κίνας στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα