ΑΘΗΝΑ
01:20
|
27.09.2024
Το Ισραήλ δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων τόνισε ο πρέσβης του Λιβάνου στο Euronews.
Ο πρέσβης του Λιβάνου στο Βέλγιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews έδωσε σήμερα ο πρέσβης του Λιβάνου στο Βέλγιο, Φαντί Χατζ Άλι, επισημαίνοντας πως οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν στόχο τους αμάχους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον υψηλό αριθμό των εκατοντάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε περίπου μία βδομάδα.

Όπως ανέφερε, ο «τεράστιος αριθμός θυμάτων είναι απλώς φρικτός, ανήκουστος στον Λίβανο…Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα ενωθεί και θα προσπαθήσει να επιβάλλει την άμεση παύση των εχθροπραξιών».

Ο Φαντί Χατζάλι τόνισε πως οι ισραηλινές επιδρομές στοχεύουν κυρίως τον ανυπεράσπιστο πληθυσμό του Λιβάνου καθώς το Ισραήλ δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων.

«Πρόκειται για μεγάλη προσβολή του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Απαίτησε την επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ ζητώντας να εξεταστούν «σοβαρά» οι παραβάσεις τού.

«Το Διεθνές Δικαστήριο το έχει πει σε τουλάχιστον δύο δηλώσεις του. Υπάρχουν λοιπόν πολλές δυνατότητες: τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη – μέλη μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ. Ή τουλάχιστον να επανεξετάσουν ολόκληρη τη σχέση ΕΕ – Ισραήλ» ανέφερε αμέσως μετά.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο πρέσβης του Λιβάνου απάντησε πως «αυτή η αφήγηση είναι λανθασμένη» επειδή «πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον μιας χώρας, εναντίον ενός λαού, εναντίον αμάχων».

« Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε. Για εμάς το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Πρέπει να τον σταματήσουμε τώρα. Αν συνεχιστεί αυτή η προφανής ισραηλινή επίθεση εναντίον της χώρας μας, θα είμαστε όλοι ενωμένοι στην καταδίκη της» επισήμανε.

Ακολούθως εξήγησε στο Euronews ότι η Χεζμπολάχ είναι ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας στο Λίβανο, αφού η οργάνωση με επικεφαλής τον Χασάν Νασράλα είναι ταυτόχρονα πολιτικό κόμμα και διαθέτει στρατιωτική πτέρυγα, η οποία αναπτύχθηκε και χρηματοδοτείται από το Ιράν σε σημείο που ξεπερνά τον ίδιο τον στρατό της Βηρυτού σε οπλοστάσιο και δύναμη πυρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Mε πλήρη ισχύ, βομβαρδίζει το Ισραήλ τον Λίβανο -Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (upd)

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Στο πλευρό της Χεζμπολάχ, οι Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα