ΑΘΗΝΑ
03:25
|
27.09.2024
Η δραματική έκκληση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς αφορά την ανάγκη άμεσου τερματισμού του πολέμου σε Γάζα και Δυτική Όχθη.
Μαχμούτ Αμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική έκκληση σε όλες τις χώρες του ΟΗΕ για σταμάτημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που διαπράττεται ασταμάτητα από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές απηύθυνε σήμερα το απόγευμα από το βήμα της 69ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.

«Σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά και γυναίκες. Σταματήστε τη γενοκτονία. Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ… Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρουν ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη» τόνισε ο Μαχμούτ Αμπάς προσθέτοντας πως το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ».

Κατήγγειλε την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας που ξεκίνησε το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023 τονίζοντας πως δεν θα παραχωρηθεί ούτε ίντσα εδάφους της περιοχής στο Ισραήλ.

«Δεν θα φύγουμε! Δεν θα φύγουμε! Δεν θα φύγουμε! Η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά με ένταση αναδεικνύοντας στη συνέχεια τις καθημερινές εισβολές του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων αμάχων.

Αναφέρθηκε επίσης στις καθημερινές εισβολές συμμοριών εποίκων στο προαύλιο του τεμένους Αλ Άκσα «της αιώνιας πρωτεύουσας της Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ» κατά παράβαση της συμφωνίας Ιορδανίας-Ισραήλ που υπογράφηκε μετά τον πόλεμο του 1967.

Κατηγόρησε το Νετανιάχου και τους κυβερνητικούς εταίρους του πως θέλουν να επεκτείνουν τη φωτιά των συγκρούσεων σε όλη την περιοχή.

Ο Πρόεδρος Αμπάς εξέφρασε επίσης «λύπη» για την επιλογή των ΗΠΑ να εμποδίσουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ως πλήρες μέλος, επισημαίνοντας:

«Είναι οι ΗΠΑ, η χώρα που ήταν το μόνο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψήφισε κατά της ένταξης του Κράτους της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη ως πλήρες μέλος. Δεν αξίζουμε ένταξη εμείς στα μάτια της Αμερικής. Τι μας λείπει ώστε να είμαστε εκεί μαζί σας; Έχουμε τη γη. Έχουμε κυβέρνηση. Έχουμε λαό.  Έχουμε πολιτισμό. Έχουμε γνώσεις. Έχουμε όλα όσα χρειάζονται. Σας ζητάμε να μας βοηθήσετε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Mε πλήρη ισχύ, βομβαρδίζει το Ισραήλ τον Λίβανο -Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (upd)

Στόχος του Ισραήλ οι άμαχοι, λέει ο πρέσβης του Λιβάνου στο Βέλγιο

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα