ΑΘΗΝΑ
14:36
|
27.09.2024
Βόμβες ολίσθησης (JSOW) εξοπλισμένες με πυρομαχικά διασποράς, στο νέο πακέτο όπλων αξίας 375 εκ. δολαρίων που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Σήμερα η συνάντηση Ζελένσκι με Μπάιντεν και Χάρις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 375 εκ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά βόμβες ολίσθησης (JSOW) εξοπλισμένες με πυρομαχικά διασποράς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν,

Οι βόμβες JSOW, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν από τα νέα μαχητικά F-16 της Ουκρανίας, έχουν ανασυρόμενα φτερά που τις βοηθούν να φτάσουν σε στόχους έως και 70 μίλια μακριά, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά και υποστήριξη για το HIMARS (σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας), βλήματα πυροβολικού 155 και 105mm, πυραύλους Javelin, TOW και αντιαρματικά AT-4.

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επίσης σύντομα περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για τις δυνάμεις του Κιέβου, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI), δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, στο ABC News, το βράδυ της Τετάρτης.

Το νέο πακέτο βοήθειας ανακοινώθηκε την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χρησιμοποίησε την εμφάνισή του εκεί για να ζητήσει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στην Ουάσινγκτον, σήμερα Πέμπτη, για να συνεχίσει την πίεσή του προκειμένου να επιτραπεί στα ουκρανικά στρατεύματα, να χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν βαθύτερα μέσα στη Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «μάλλον» θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι, αλλά αυτό δεν αναμένεται πλέον, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι αρνείται να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου. «Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, φεύγει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια, θαρρώ είναι ο καλύτερος έμπορος στον πλανήτη», ανέφερε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισής του στη Βόρεια Καρολίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

110 χώρες στηρίζουν την ειρηνευτική πρόταση Κίνας-Βραζιλίας για την Ουκρανία

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Λαβρόφ-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα