ΑΘΗΝΑ
14:32
|
27.09.2024
Επίσημη ανακοίνωση μέσω βίντεο από τον Σωκράτη Φάμελλο. Στην Κουμουνδούρου ο Παύλος Πολάκης. Την επόμενη εβδομάδα νεότερα από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ημέρα ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημέρα επίσημης ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, αλλά και συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, είναι η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς, μετά από κύκλο επαφών με μέλη της λεγόμενης ομάδας των «87» και ευρύτερα στελέχη του κόμματος, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε επίσημα γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, ενώ ο Παύλος Πολάκης μετέβη στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να καταθέσει και επίσημα στα αρμόδια όργανα του κόμματος την υποψηφιότητά του.

Με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω βίντεο που ανάρτησε στο Χ τονίζοντας: «Πάμε όλοι μαζί! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι. Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας! Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!»

Στο βίντεο, ο Σωκράτης Φάμελλος μιλά για την αναγκαιότητα ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «σοβαρού, σύγχρονου, αξιόπιστου και δυναμικού», ενός ΣΥΡΙΖΑ «των αξιών, του ήθους και των αγώνων της προοδευτικής παράταξης», «με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια».

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης που από την αρχή είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχει ανακοινώσει την πρώτη του «προεκλογική» εμφάνιση, βρέθηκε στην Κουμουνδούρου προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα συνοδευτικά της υποψηφιότητάς του, όπως την δήλωση «Πόθεν Έσχες» και την πρόταση υποψηφιότητας με 32 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (31 μελών της ΚΕ και του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά).

«Να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης σαν εναλλακτική στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη ο οποίος κλείνει τον κύκλο του, μετά από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης Υγείας και Παιδείας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία.», τόνισε ο Χανιώτης βουλευτής.

«Νομίζω ότι έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διέξοδο. Και σ’ αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κάσσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως προσανατολίζεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα την ερχόμενη εβδομάδα και παραμένει στο «Είμαι εδώ. Στέφανος Κασσελάκης. Ο Δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», που ανακοίνωσε με την αφίσα που ανάρτησε σταέσα κοινωνικής δικτύωσηςστις αρχές της εβδομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα-Ανακοινώσεις και ερωτήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα