ΑΘΗΝΑ
11:23
|
27.09.2024
Νεκρή μετανάστρια στην Κω, στο ένα από τα τρία περιστατικά του αντιμετώπισε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία διαφορετικά περιστατικά με πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας μια νέα ζωή, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Μεσσηνία, Κρήτη και Κω, με μία γυναίκα να ανασύρεται νεκρή από την θάλασσα στην τελευταία περίπτωση.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στα νοτιοανατολικά της Κω μετά από ανατροπή σκάφους που μετέφερε 16 μετανάστες, μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ενώ τα υπόλοιπα 15 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν από πλωτό του Λιμενικού στο λιμάνι του νησιού.

Στη δεύτερη περίπτωση, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 78 άτομα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 23 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος και πρόκειται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Τέλος, ιστιοφόρο σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα ανατολικά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο σημαίας Παναμά με τη συμμετοχή πλωτού του Λιμενικού Σώματος και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, τον Αύγουστο του 2024, 2.840 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ συνελήφθησαν 88 διακινητές και κατασχέθηκαν 49 σκάφη και 3 οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκαύματα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα για το Greece Race for the Cure 2024

ΣΕΑ κατά Βυζαντινού Μουσείου λόγω γάμου οικογένειας Γλύξμπουργκ: Καλεί σε διαμαρτυρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα