ΑΘΗΝΑ
01:17
|
28.09.2024
Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν τουλάχιστον 23 πυρκαγιές, εκ των οποίων μία στη Βίβλο της Νάξου.
Πυρκαγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σχετική άνοδος της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας επανέφερε τον κίνδυνο πυρκαγιών με 23 από αυτές να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, από τις 23 πυρκαγιές, οι  21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βίβλος Νάξου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα από τις περιοχές Πλάκα και Βίβλο και έκαιγε γεωργική έκταση και καλάμια, χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχε μηχάνημα έργου και υδροφόρα ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Στους 17 οι νεκροί από τον τυφώνα Helene χτυπάει στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα