ΑΘΗΝΑ
11:07
|
27.09.2024
Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα της συνάντησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση και τα πιεστικά ζητήματα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, απασχόλησαν την ατζέντα της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «συζητήθηκαν η σημερινή γεωπολιτική κατάσταση και οι αναδυόμενες τάσεις» και «τα πιο πιεστικά ζητήματα στη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, όπως αναφέρεται, «τόνισε για ακόμα μια φορά τη σημασία της σταθερής συμμόρφωσης της διοίκησης και του προσωπικού του ΟΗΕ με τις αρχές της αμεροληψίας και της ισότητας, σε ότι αφορά τα εγκλήματα που διαπράττονται από καθεστώς του Κιέβου» και έκανε επίσης μια επείγουσα έκκληση «να αποτραπεί η εμπλοκή του ΟΗΕ σε πολιτικοποιημένες ψευδο-ειρηνικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης».

Με τη σειρά του, το γραφείο του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ασφαλείας και αντάλλαξαν απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις, ενώ συζήτησαν επίσης τη συνεργασία ΟΗΕ-Ρωσίας, καθώς και την εφαρμογή του Συμφώνου για το Μέλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα πρόθυμη να λύσει τα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Μακεδόνων Χώρα: Πολιτικές της Μνήμης/Πολιτισμός, Τέχνη, Κινηματογράφος

Mε πλήρη ισχύ, βομβαρδίζει το Ισραήλ τον Λίβανο-Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (upd)

Στόχος του Ισραήλ οι άμαχοι, λέει ο πρέσβης του Λιβάνου στο Βέλγιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα