ΑΘΗΝΑ
12:21
|
27.09.2024
Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν σήμερα στη Νέα Υόρκη, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με την Κάμαλα Χάρις.
Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι δεν έχουν συναντηθεί προσωπικά από τη λήξη της θητείας του Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ το 2021, αν και μίλησαν τηλεφωνικά τον Ιούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες και την επιθετική ρητορική του, ο  Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα έχει σήμερα Παρασκευή συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Νέα Υόρκη.

«Όπως γνωρίζετε, ο Ζελένσκι έχει ζητήσει να με συναντήσει. Θα τον συναντήσω αύριο το πρωί περί τις 09:45 (16:45 ώρα Ελλάδας) στον Trump Tower», δήλωσε ο Αμερικανός στον Τύπο.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την διάθεση περισσοτέρων από 8 δισ. δολαρίων για νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία,-συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών διασποράς, και την συνάντηση του Ζελένσκι με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρεία Κάμαλα Χάρις, η οποία υποσχέθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο την «ακλόνητη» υποστήριξή της και –σε μια συγκαλυμμένη αναφορά στον Τραμπ– είπε ότι «αυτοί που θα ήθελαν να ανταλλάξουν εδάφη από την Ουκρανία για ειρήνη με τη Ρωσία, υποστηρίζουν προτάσεις παράδοσης».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες κατηγορώντας τον ότι αρνείται να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου. «Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, φεύγει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια, θαρρώ είναι ο καλύτερος έμπορος στον πλανήτη», σχολίασε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εμφάνισής του στη Βόρεια Καρολίνα, αναφερόμενος στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο Τραμπ επανέλαβε τις επικρίσεις του για τον Ουκρανό πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι ο Ζελένσκι επιθυμεί τη νίκη της Κάμαλα Χάρις, ενώ δύο μέρες αργότερα αποκάλεσε τη χώρα της ανατολικής Ευρώπης «νεκρή» και «κατεδαφισμένη». Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ενοχλήθηκε από τα πρόσφατα σχόλια του Ζελένσκι, στο περιοδικό The New Yorker, στο οποίο ο ηγέτης της Ουκρανίας είπε ότι πιστεύει πως ο Τραμπ «δεν ξέρει πραγματικά πώς να σταματήσει τον πόλεμο».

Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι δεν έχουν συναντηθεί προσωπικά από τη λήξη της θητείας του Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ το 2021, αν και μίλησαν τηλεφωνικά τον Ιούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

110 χώρες στηρίζουν την ειρηνευτική πρόταση Κίνας-Βραζιλίας για την Ουκρανία

Συνάντηση Λαβρόφ-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα πρόθυμη να λύσει τα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Μακεδόνων Χώρα: Πολιτικές της Μνήμης/Πολιτισμός, Τέχνη, Κινηματογράφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα