ΑΘΗΝΑ
17:24
|
28.09.2024
Η Apple φέρεται να έχει αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για να επενδύσει σε έναν γύρο χρηματοδότησης της OpenAI.
OpenAI κ Apple
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Apple φέρεται να έχει αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για να επενδύσει σε έναν γύρο χρηματοδότησης της OpenAI που αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας διαφώνησε στις συνομιλίες για τον γύρο, που πρόκειται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft και η Nvidia, ήταν επίσης σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η Microsoft αναμένεται να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αφού έχει ήδη ρίξει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Τον περασμένο μήνα, η Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Apple βρισκόταν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας της OpenAI να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα μπορούσαν να αποτιμήσουν την αξία της κατασκευάστριας εταιρείας ChatGPT πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υψηλή αποτίμηση είναι αποτέλεσμα της κούρσας εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης που πυροδότησε η OpenAI με το λανσάρισμα του ChatGPT στα τέλη του 2022, ωθώντας εταιρείες σε όλους τους κλάδους να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην τεχνολογία για να μείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό και να κατακτήσουν μερίδιο αγοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Χιλή: Αστρονόμοι παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Κίνα: Επιτυχημένη εκτόξευση νέου δορυφόρου

ΟΠΕΚ: Η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση θα αυξηθεί κατά 24% έως το 2050

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα