ΑΘΗΝΑ
11:14
|
28.09.2024
Διαδήλωση πραγματοποιείται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατά του νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση.
Διαδήλωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Επικοινωνιών της Αυστραλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα επιβάλλει πρόστιμα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επειδή δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση της λεγόμενης «παραπληροφόρησης».

Διαδήλωση πραγματοποιείται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατά του νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση που προτείνει το Εργατικό Κόμμα υπό τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανίζε.

Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιβάλλει πρόστιμα στις ψηφιακές πλατφόρμες έως και 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους επειδή δεν λογοκρίνουν τη λεγόμενη «παραπληροφόρηση».

Ωστόσο, οι επικριτές προειδοποιούν ότι το νομοσχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να πατάξει την ελευθερία του λόγου με μικρή λογοδοσία. κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας John Ruddick έκαψε ένα αντίγραφο του νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση.

Η πρώτη έκδοση του νομοσχεδίου συντάχθηκε πέρυσι και επικρίθηκε ευρέως ότι έδινε στη ρυθμιστική αρχή υπερβολικά μεγάλη εξουσία να ερμηνεύει τι συνιστά παραπληροφόρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Χεζμπολάχ: Πυραυλική απάντηση στα ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα