ΑΘΗΝΑ
15:14
|
29.09.2024
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό ήταν «ένα μέτρο δικαιοσύνης».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες στις 09 Ιουλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό ήταν «ένα μέτρο δικαιοσύνης» και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν είπε ότι ο Νασράλα και η Χεζμπολάχ ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς τρομοκρατίας.

«Ο θάνατός του από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτών», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Είπε ότι η επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ έγινε στο πλαίσιο της σύγκρουσης που ξεκίνησε με επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Ο Νασράλα, την επόμενη ημέρα, πήρε τη μοιραία απόφαση να ενώσει τα χέρια του με τη Χαμάς και να ανοίξει αυτό που αποκάλεσε «βόρειο μέτωπο» εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούθι και οποιεσδήποτε άλλες τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Μόλις χθες, έδωσα εντολή στον Υπουργό Άμυνας μου να ενισχύσει περαιτέρω την αμυντική στάση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για την αποτροπή της επιθετικότητας και τη μείωση του κινδύνου ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Είπε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στην αποκλιμάκωση των συνεχιζόμενων συγκρούσεων τόσο στη Γάζα όσο και στο Λίβανο με διπλωματικά μέσα.

«Στη Γάζα, επιδιώκουμε μια συμφωνία που υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. Στο Λίβανο, διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία που θα επιστρέψει τους ανθρώπους με ασφάλεια στα σπίτια τους στο Ισραήλ και στο νότιο Λίβανο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Είναι καιρός να κλείσουν αυτές οι συμφωνίες, να απομακρυνθούν οι απειλές για το Ισραήλ και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα», πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Νασράλα σε μια μαζική αεροπορική επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Βηρυτού το βράδυ της Παρασκευής.

Εκτός από την επίθεση στη Γάζα, το Ισραήλ συνεχίζει τις εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του στο Λίβανο που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει χιλιάδες άλλους αυτή την εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Ιράν: Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα