ΑΘΗΝΑ
19:26
|
30.09.2024
Δεν σταματούν ούτε μία μέρα οι ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη.
Φωτογραφία αρχείου από βομβαρδισμούς στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο του πολέμου στον Λίβανο, το Ισραήλ συνεχίζει να εξαπολύει μικρότερης κλίμακας επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ο ισραηλινός στρατός προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε Βόρεια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων παιδιά με τις μητέρες τους. Τραυμάτισε επίσης τουλάχιστον 108 άλλους.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ο συνολικός αριθμός νεκρών από τις 7 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή έφθασε τους 41.615 και οι τραυματίες τους 96.359.

Νέες επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Παράλληλα στη Δυτική Όχθη στρατός και έποικοι συνεχίζουν τις επιθέσεις και τις διώξεις κατά των Παλαιστινίων σε χωριά και πόλεις.

Σε επιδρομή του στρατού στο χωριό Ουμ Λάσφα που βρίσκεται έξω από την πόλη Γιάτα της Δυτικής Όχθης τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος  διακομίστηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι υπέστησαν δύσπνοια από τα δακρυγόνα των κατοχικών αρχών.

Στη συνέχεια κατάσχεσαν ένα όχημα και εξοπλισμό από σιδεράδικο και άρχισαν να τρομοκρατούν τους χωρικούς.

Παρόμοια σκηνικά εκτυλίχθησαν από επίθεση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στο χωριό Μάιν που βρίσκεται κοντά στην πόλη Καρμίλ ανατολικά της Γιάτα και νότια της Χεβρώνας.

Επιπλέον, ομάδες εποίκων λεηλάτησαν ελαιώνες Παλαιστινίων κλέβοντας (όπως συνηθίζουν συστηματικά) τις σοδειές.

Παράλληλα, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν άλλους 45 Παλαιστίνιους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε πάνω από 11.000 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις κομμάτων στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη βία ανηλίκων

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Πυροσβέστης στο νοσοκομείο (upd)

Ματαιώνονται πτήσεις αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά λόγω απεργίας

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Βόλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα