ΑΘΗΝΑ
17:37
|
30.09.2024
Η επίθεση φιλίας του Νετανιάχου στον ιρανικό λαό γίνεται στο πλαίσιο ευρύτερων επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου κατά του Ιράν.
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλάι στο μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σε Λίβανο αλλά και Υεμένη, το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου έναντι του ιρανικού λαού με «πρωτομάστορα» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα αγγλικά που αναρτήθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Νετανιάχου προσποιείται πως καίγεται για τα δικαιώματα ελευθερίας και δημοκρατίας των Ιρανών λέγοντας:

«Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει ότι το Ισραήλ στέκεται μαζί σας. Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, να βγάζει πύρινους λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο…

Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή που δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ. Δεν υπάρχει μέρος στο οποίο δεν θα πάμε για να προστατεύσουμε το λαό και τη χώρα μας. Κάθε στιγμή που περνά το καθεστώς φέρνει εσάς, τον ευγενή ιρανικό λαό, πιο κοντά στην άβυσσο. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει πως η ηγεσία του δεν δίνει δεκάρα για αυτούς.  Εάν όντως νοιαζόταν για σας, θα σταματούσε να δίνει δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τη ζωή σας.

 Φανταστείτε εάν όλα αυτά τα  λεφτά που το καθεστώς δίνει για πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους, επενδύονταν στην μόρφωση των παιδιών σας και στη βελτίωση της υγείας σας και σε βασικές υποδομές…και ό,τι άλλο χρειάζεστε. Αλλά οι Ιρανοί τύραννοι δεν νοιάζονται για το μέλλον σας. Εσείς όμως νοιάζεστε.

Όταν το Ιράν απελευθερωθεί επιτέλους -και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος– όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα έχουν επιτέλους ειρήνη».

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί στο Γαλλικό Πρακτορείο όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η χώρα του δεν προτίθεται, στην παρούσα φάση, να στείλει στρατεύματα στον Λίβανο ή στα παλαιστινιακά εδάφη και πως θα «απαντήσει» στο Ισραήλ μόνο σε περίπτωση κινδύνου της ιρανικής εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο

Disiecta Membra #29: Βλέμμα μιαρό και βλέμμα ιερό-Mια υπεράσπιση του male gaze

Μα ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη Γαλλία;

Πλησιάζει η ώρα της χερσαίας επίθεσης στον Λίβανο, λέει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα