ΑΘΗΝΑ
18:30
|
30.09.2024
Η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ αποφάσισε σήμερα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 20/11/24.
Από παλιότερη απεργία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2024, αποφάσισε σήμερα η ΓΣΕΕ με απόφαση της Ολομέλειας.

Ζητούνται άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας που πλήττει τους μισθούς και τις συντάξεις  εκατομμυρίων νοικοκυριών καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για πολιτικές που επιτείνουν και γιγαντώνουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει πως η κυβέρνηση, «αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019» και συμπεραίνει πως «με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα».

Απαιτούνται, λέει, «άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία».

Παράλληλα, η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ αποφάσισε τη διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία».

Υπενθυμίζεται πως μία βδομάδα πριν τις 20 Νοεμβρίου, στις 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία με παρόμοια αιτήματα με πρώτο την αύξηση των μισθών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ματαιώνονται πτήσεις αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά λόγω απεργίας

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Βόλο

Motor Oil: Πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ για παρακώλυση αυτεπάγγελτου ελέγχου

Λιβανέζος στρατιώτης θύμα ισραηλινής επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα