ΑΘΗΝΑ
04:32
|
02.10.2024
Σκίτσα για τον αντιστασιακό ρόλο του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.
Του Mo Qasem, Ολλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πτώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτο, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μία ιατρική πηγή και μία πηγή ασφαλείας.

Στο μεταξύ ο Λίβανος προετοιμάζεται εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών για την κηδεία και την ταφή του ηγέτη της οργάνωσης, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το τριήμερο πένθος ξεκινά σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα επίσημα τμήματα, τα δημόσια ιδρύματα και τους δήμους αλλά και τα τακτικά προγράμματα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να τροποποιούνται, υπό την προϋπόθεση ότι την ημέρα της κηδείας όλες οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν.

Μετά από πληροφορίες που διαδόθηκαν στη Βηρυτό σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς της σορού του Νασράλα στη Νατζάφ στο Ιράκ για ταφή, πηγές προσκείμενες στην οργάνωση διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες και επιβεβαίωσαν στο Asharq Al-Awsat ότι η ταφή θα γίνει στον Λίβανο, χωρίς να προσδιορίσουν την ημερομηνία της κηδείας του.

Τα σκίτσα για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ είναι πολλά και κάποια εστιάζουν στον αντιστασιακό του αγώνα απέναντι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ…

Του Morad Kotkot, Παλαιστίνη

Του Kamal Sharaf, Υεμένη

Του José Alberto Rodríguez Avila, Κούβα

Του Mo Qasem, Ολλανδία

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παλαιστίνη-Λίβανος

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης…

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Γκολφ Κλαμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα