ΑΘΗΝΑ
13:38
|
30.09.2024
Στις 27 Οκτωβρίου, έναν χρόνο πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, οδηγεί την Ιαπωνία σε εκλογές ο νέος πρωθυπουργός.
Ο Σιγκέρου Ισίμπα, εξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στη θέση του παραιτηθέντος, Φούμιο Κισίντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε, σήμερα Δευτέρα, ο επερχόμενος πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα, που εξελέγη την προηγούμενη εβδομάδα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας στη θέση του παραιτηθέντος, υπό το βάρος σκανδάλων, Φούμιο Κισίντα.

Οι κάλπες πρόκειται να στηθούν έναν χρόνο νωρίτερα από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και θα κρίνουν ποιο κόμμα θα ελέγχει την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου. «Είναι σημαντικό για τη νέα διοίκηση να κριθεί από τον κόσμο το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Ισίμπα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Γνωρίζω ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο κάποιος που δεν είναι ακόμα πρωθυπουργός να κάνει αυτού του είδους τις δηλώσεις, όμως δεν πιστεύω ότι είναι ανάρμοστο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο νέος πρωθυπουργός που αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του αύριο Τρίτη, ξεκίνησε να επιλέγει την κυβέρνηση και τα στελέχη του κόμματος που θα διεκδικήσουν τις εκλογές μαζί του, με επίκεντρο τις υποσχέσεις του να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κυβερνών κόμμα, παρότι ήταν από τους ισχυρούς επικριτές του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε που δολοφονήθηκε το 2022.

Το ιαπωνικό γεν και τα κρατικά ομόλογα ενισχύθηκαν μετά τη νίκη του Ισίμπα στις εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο σήμερα μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, η πρώιμη διαπραγμάτευση των ιαπωνικών μετοχών παρουσίασε πτώση άνω του 4%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δηλώνει πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Επιστολή «πονοκέφαλος» της Μαρίας Καρυστιανού στις επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου

Σε μια άμεση διεύρυνση των BRICS προσβλέπει η Λευκορωσία

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα