ΑΘΗΝΑ
14:17
|
30.09.2024
Τα ευρήματα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάζονται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ γίνονται ενέργειες για να κατεβούν τα επίμαχα βίντεο από το διαδίκτυο.
Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται πλέον κάποια βίντεο, τα οποία συνδέονται με τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ανήλικης, 14 ετών, στη Γλυφάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το εν λόγω υλικό φέρεται να παραβιάζει τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, από το αρχηγείο του Σώματος έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις επίμαχες αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής από το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα