ΑΘΗΝΑ
14:57
|
30.09.2024
«Η Αντίσταση είναι προετοιμασμένη για χερσαία σύγκρουση με τον εχθρό», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ.
Ο αναπληρωτής γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι το Ισραήλ «δεν μπόρεσε» να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες της οργάνωσης παρά τη μεγάλη εκστρατεία πολύνεκρων βομβαρδισμών που εξαπέλυσε στον Λίβανο.

«Η Αντίσταση είναι προετοιμασμένη για χερσαία σύγκρουση με τον εχθρό… Είμαστε πλήρως έτοιμοι και θα συνεχίσουμε», είπε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ σε τηλεοπτική ομιλία του. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία ηγέτη της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα την Παρασκευή.

Ο Κασέμ είπε επίσης ότι η Χεζμπολάχ θα βγει «νικήτρια», αν και σημείωσε ότι χρειάζεται «λίγη υπομονή και πόρους» για να ανταποκριθεί σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της βίας με το Ισραήλ.

«Γνωρίζουμε ότι η μάχη μπορεί να είναι μακρά και οι εναλλακτικές είναι ανοιχτές για εμάς. Εάν οι Ισραηλινοί αποφασίσουν να εισέλθουν από την ξηρά, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι προετοιμασμένες για χερσαία μάχη… Το Ισραήλ δεν θα επιτύχει τους στόχους του», είπε ο Κάσεμμ.

«Θέλω να ξέρετε ότι αυτό που κάνουμε είναι το ελάχιστο, ως μέρος του επόμενου σχεδίου μάχης, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα καταρτισμένα σχέδια και τις απαιτήσεις του πεδίου», είπε ο κληρικός απαντώντας στους ισχυρισμούς του ο ισραηλινός στρατός σχετικά με την καταστροφή των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ «συνεχίζει να διαπράττει σφαγές σε όλον τον Λίβανο», είπε, καταγγέλλοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς σημάδια από τις επιθέσεις», ενώ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη «στρατιωτική, πολιτική και μιντιακή υποστήριξη» που προσφέρουν στο σιωνιστικό κράτος.

«Σας εμπιστευόμαστε, ω άνθρωποι της θυσίας και της παράδοσης! Και αν θέλει ο Θεός, θα είμαστε νικητές, όπως νικήσαμε στην απελευθέρωση του 2006 εναντίον του ισραηλινού εχθρού και της επιθετικότητάς του», είπε, αναφερόμενος στον πόλεμο ενός μήνα που διεξήχθη μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ εκείνη τη χρονιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ για Ισραήλ: Το «κράτος-τρομοκράτης» προχωράει σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες

ΠτΔ σε Πλεύση Ελευθερίας: «Απόρρητα» τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την επαύριο του Δημοψηφίσματος

Επιστολή «πονοκέφαλος» της Μαρίας Καρυστιανού στις επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου

Σε μια άμεση διεύρυνση των BRICS προσβλέπει η Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα