ΑΘΗΝΑ
18:30
|
30.09.2024
Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων.
«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» ενημερώνει τον κόσμο για τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Σε διάστημα λιγότερο των 24ωρών έχουν κυκλοφορήσει δύο άρθρα για τη νέα γραμμή 4, τις προβληματικές και τα… σκανδαλάκια της.

Στις 29/9 ο αρθρογράφος της σελίδας mononews κάνει λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις που, εκτός των άλλων, έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια αποζημιώσεων προς τις ανάδοχες εταιρίες. (Η δε “ΑΒΑΞ” έχει κάνει ήδη χρήση ενός πριμ 57 εκ. ευρώ, κάτι που είχαμε δημοσιεύσει από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να της δοθεί).

Στις 30/9 άρθρο στο ieidiseis θέτει κάποια ζητήματα σχετικά με τα οικονομικά νταραβέρια και τα μηχανήματα.

Ποιος δε θυμάται τα δημοσιεύματα, τα βίντεο, και τα φωτορεαλιστικά του μετροπόντικα που σε “μερικές ημέρες” ξεκινούσε εργασίες;

Τελικά, όπως διαβάζουμε και μαθαίνουμε, ο δεύτερος μετροπόντικας κάπου έχει κολλήσει… Στη φάκα πάντως δεν είναι σίγουρο ποιος έχει πιαστεί. Βάσει του άρθρου ναι μεν οι μετροπόντικες αγοράστηκαν με κονδύλια του δημοσίου, αλλά τελικά ανήκουν στον εργολάβο, στην “ΑΒΑΞ”.

Μάλιστα, όπως ακριβώς γράφεται στο άρθρο “άν οι «μετροπόντικες» αγοράστηκαν με κονδύλια του δημοσίου αλλά ανήκουν στην Άβαξ (που εκτελεί το έργο της γραμμής 4) και πουληθούν στον ανάδοχο άλλου εργοταξίου και ο ανάδοχος αυτός χρησιμοποιήσει την προκαταβολή για να τους αγοράσει, έχουμε το οξύμωρο το δημόσιο να έχει πληρώσει για τους ίδιους «μετροπόντικες» δύο φορές“.

Κατά τα άλλα, φταίνε οι κάτοικοι που καθυστερούν τα έργα, φταίνε οι δικαστικές προσφυγές, τελευταία στα Εξάρχεια για κάποιους φταίνε και οι ίδιες οι αποφάσεις δικαστηρίων που επισημαίνουν τους κινδύνουν ασφάλειας του εργοταξίου για τους κατοίκους και παρευρισκόμενους στην περιοχή…ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!

Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας. Και όποιος θέλει να κλείνει τα μάτια σε αυτό και να σωπαίνει έχει πλήρη ευθύνη.

Υ.Γ.1 Καλό θα είναι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ. να μην ξαναξεστομίσουν άμεσα ότι ο σταθμός δεν μπορεί να μη γίνει στην πλατεία Εξαρχείων. Βάσει των μελετών, ακόμα κι αν φτάσει ο μετροπόντικας στη Μουστοξύδη, μια χαρά αλλάζει το σχέδιο. Συν του ότι, μπορεί πάντα να περάσει από κάτω, χωρίς να γίνει σταθμός. Και αυτός ακόμα δεν έχει ξεκινήσεις…

Υ.Γ.2 Αυτή τη στιγμή τελείται εκ νέου ένα έγκλημα στην πλατεία Εξαρχείων. Εργολάβοι και ανάδοχοι καθυστερούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για μετακίνηση των λαμαρίνων της οδού Θεμιστοκλέους, θέτοντας σε κίνδυνο κατοίκους, επισκέπτες/τριες των μαγαζιών, εργαζόμενους/ες, διερχόμενους/ες. Όποιος, λοιπόν, σωπαίνει και μένει άπραγος μπροστά σε αυτό έχει ευθύνες και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί υπόλογος και θα δεχτεί τις συνέπειες.Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ματαιώνονται πτήσεις αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά λόγω απεργίας

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Βόλο

Motor Oil: Πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ για παρακώλυση αυτεπάγγελτου ελέγχου

Λιβανέζος στρατιώτης θύμα ισραηλινής επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα