ΑΘΗΝΑ
18:29
|
30.09.2024
Θύμα επίθεσης ξυλοδαρμού από ταξιτζή έπεσε μία διεμφυλική γυναίκα από τη Βραζιλία και ο φίλος της.
Ταξί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης και ξυλοδαρμού από 55χρονο οδηγό ταξί κατήγγειλαν πως έπεσαν μία 33χρονη διεμφυλική γυναίκα από τη Βραζιλία και ο 31χρονος συμπατριώτης φίλος της όταν επιβιβάστηκαν στο όχημα του φερόμενου δράστη αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου.

Το συμβάν διερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας τη Ασφάλειας Αττικής αφότου ενημερώθηκε από την Άμεσο Δράση για κλήση από κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Η κοινωνική λειτουργός ανέφερε πως στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μία διεμφυλική γυναίκα έπειτα από τον ξυλοδαρμό της από οδηγό ταξί υπό ασαφείς συνθήκες.

Αστυνομικές πηγές αναφερόμενες στην κατάθεση του θύματος, ανέφεραν πως πήραν το ταξί έξω από κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Γκάζι μαζί με τον φίλο της για να τους μεταφέρει στα σπίτια τους. Κατά τη διαδρομή, ο οδηγός διαπληκτίστηκε μαζί τους για άγνωστο λόγο και στη συνέχεια τους ανάγκασε να βγουν από το ταξί και άρχισε να τους γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα σε έξαλλη κατάσταση.

Η 33χρονη, στην προσπάθειά της να διαφύγει από τον δράστη, χτύπησε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας την οποία έσπασε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος και να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συνελήφθη ο ταξιτζής μετά τα στοιχεία βίντεο

Στο σημείο που έγινε το περιστατικό οι αστυνομικοί εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό που είχε καταγράψει το περιστατικό, ενώ τις πινακίδες του δράστη της εντόπισαν από βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένας αυτόπτης μάρτυρας και υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι αστυνομικοί εντόπισαν την Κυριακή τον 55χρονο ταξιτζή από την Αλβανία και τον έφεραν στην Ασφάλεια στο πλαίσιο αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ματαιώνονται πτήσεις αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά λόγω απεργίας

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Βόλο

Motor Oil: Πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ για παρακώλυση αυτεπάγγελτου ελέγχου

Συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα