ΑΘΗΝΑ
10:31
|
01.10.2024
Σε επιφυλακή δυνάμεις καθώς εκτιμάται ότι η φωτιά θα σιγοκαίει για τουλάχιστον ένα 24ωρο ακόμη, σε αποθήκες με ηλιόσπορο.
ΟΙ καπνοί από τις αποθήκες του εργοστασίου στη Β’ ΒΙΠΕ ήταν ορατοί από την εθνική οδό (Φωτ.: taxydromos.gr)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη για να μην κινδυνεύσουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΜΑΝΟΣ» στη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου έδιναν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17.30 και από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν όλες οι δυνάμεις από τη Β’ ΒΙΠΕ και τον Βόλο, καθώς λάδια, βιοντίζελ και άχυρα που ήταν αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη εξαπλώνοντας τις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά θα σιγοκαίει για τουλάχιστον ένα 24ωρο ακόμη, σε γειτονικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης ηλιόσπορου γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν στον χώρο πυροσβεστικά οχήματα και επίγειες δυνάμεις, υπό τον φόβο πιθανής αναζωπύρωσης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα από Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ικαρία: Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών

Δεύτερος νεκρός κρατούμενος σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας

Και η ΑΔΕΔΥ στη γενική απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα