ΑΘΗΝΑ
12:24
|
02.10.2024
Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού που κόστισε τη ζωή του 19χρονου και ένας μηχανικός, καλούνται σήμερα για εξηγήσεις.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανωμοτί εξηγήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο, καλούνται να δώσουν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξάγεται για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού κι έναν μηχανικό, οι οποίοι, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, είχαν λάβει τα προηγούμενα 24ωρα ολιγοήμερες προθεσμίες για σήμερα το μεσημέρι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσουν εξηγήσεις μέσω υπομνημάτων.

Μεταξύ άλλων θα κληθούν να τοποθετηθούν πάνω στα ευρήματα του πραγματογνώμονα, το πόρισμα του οποίου υποβλήθηκε στο ΑΤ Κασσάνδρας και καταγράφει μία σειρά από αστοχίες και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance).

Στα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στην πορισματική του έκθεση αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων που δεν παρείχαν κανένα εχέγγυο ή πρότυπο ασφάλειας κατασκευαστή.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ

Λιμενεργάτες ΗΠΑ: Τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 16χρονο για φερόμενο βιασμό 13χρονης

Πόρτα… από Δικαστές και Εισαγγελείς στο «δόγμα» Φλωρίδη για αυστηροποίηση των ποινών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα