ΑΘΗΝΑ
22:17
|
02.10.2024
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραλάβει το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών» από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.
Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum θα παραλάβει το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών» από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Αττάλου.

«Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία», προσθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη βράβευση της κας Σακελλαροπούλου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Το βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων από το 2016. Η τελετή απονομής είθισται να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, που γίνεται αρχές Οκτωβρίου, μια σημαντική πρωτοβουλία του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Art and Culture Foundation.

Η επιλογή των βραβευμένων γίνεται από Συμβουλευτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Serge Schnemman, editorial board των “ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES” και ο Ν. Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος της εφημερίδας “H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”. Επισημαίνουμε ότι η σύνθεση της επιτροπής παραμένει όπως ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Έχουν βραβευτεί ως τώρα ξένες προσωπικότητες, όπως οι Jean-Claude Juncker και Volodymyr Zelenskyy. Φέτος, λόγω της επετείου των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση, προτάθηκε από την επιτροπή, και έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο, το βραβείο να αφορά στους αγώνες και τις θυσίες των ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

Το βραβείο θα παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για λογαριασμό όλων μας. Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γιατί την ίδια περίοδο έδωσαν και οι λαοί των χωρών αυτών το δικό τους αγώνα για τη Δημοκρατία.

Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία. Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρχισαν οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Οχι σε ισραηλινή επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις λέει ο Μπάιντεν

Μενίδι: Πέταξε μπροστά σε Αστυνομικούς χειροβομβίδες και φυσίγγια

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα