ΑΘΗΝΑ
13:36
|
02.10.2024
Νεαρός Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Ιερουσαλήμ ο ένας από τους νεκρούς της επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Έλληνας πολίτης, συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά νεκρών της χθεσινής επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός Έλληνας είναι περίπου 20 ετών, μόνιμος κάτοικος Ιεροσολύμων. Ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. 

Εντωμεταξύ, ο συνολικός απολογισμός από την επίθεση ενόπλων το απόγευμα της Τρίτης ανέρχεται στους επτά νεκρούς καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας εξέπνευσε ένας από τους τραυματίες. Αρχικά η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για έξι νεκρούς και εννέα τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από δύο άτομα, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ενώ οι δράστες εξουδετερώθηκαν από τα πυρά ενός πολίτη και ενός φύλακα που ήταν στο σημείο.

Οι δύο δράστες 19 και 25 ετών, Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο μετά το μπαράζ πυραύλων από το Ιράν

Χαμενεΐ: ΗΠΑ και Ευρώπη πυροδοτούν την κρίση στη Μέση Ανατολή

Λιμενεργάτες ΗΠΑ: Τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 16χρονο για φερόμενο βιασμό 13χρονης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα