ΑΘΗΝΑ
11:35
|
02.10.2024
Αύριο, Πέμπτη 3/10 λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις παραμονής στη ρύθμιση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Σταθερά έως οριακά μειωμένα τα «πράσινα» τιμολόγια τον Οκτώβριο.
Έως την Πέμπτη 3/10 οι αιτήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους δικαιούχους φθηνότερου ρεύματος μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς αύριο, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ώστε να παραμείνουν στη ρύθμιση.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης ανά πάσα στιγμή, και μετά τις 3 Οκτωβρίου, ωστόσο για όσο διάστημα θα παραμένουν εκτός του συγκεκριμένου καθεστώτος, θα τιμολογούνται με τις κανονικές χρεώσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υποβάλουν αίτηση, στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, και όσοι καταναλωτές πρόκειται να ενταχθούν για πρώτη φορά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ωστόσο μόνον αν καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για ένα 12μηνο τις χαμηλότερες τιμές.

Υπενθυμίζεται πως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο περιλαμβάνει πλέον 3 κατηγορίες (ΚΟΤ-Α, ΚΟΤ-Β και ΚΟΤ-Γ), μετά και την προσθήκη ενός νέου μειωμένου τιμολογίου για τις πολύτεκνες οικογένειες, από τις αρχές του έτους. Για την ένταξη στο ΚΟΤ-Γ προβλέπονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Σταθερά έως οριακά μειωμένα τα «πράσινα» οικιακά τιμολόγια τον Οκτώβριο

Μειωμένα από 6 έως 17 % είναι τα «πράσινα» οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο ενώ δύο προμηθευτές (Ήρων και Protergia) κράτησαν σταθερές τις τιμές για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι τιμές διαμορφώνονται από 13,974 έως 18,558 σεντς ανά κιλοβατώρα ενώ στα 12,062 σεντς είναι η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Οι μειώσεις αντανακλούν την υποχώρηση της μέσης τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας το Σεπτέμβριο που διαμορφώθηκε στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 129,83 ευρώ τον Αύγουστο.

Τα τιμολόγια των προμηθευτών για τον Οκτώβριο απεικονίζονται στον πίνακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόρτα… από Δικαστές και Εισαγγελείς στο «δόγμα» Φλωρίδη για αυστηροποίηση των ποινών

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες του Λιβάνου

Με δικαστική «βούλα» η σορός του Μαραντόνα σε… μελλοντικό μαυσωλείο

Ανωμοτί εξηγήσεις δίνουν τρία άτομα για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα