ΑΘΗΝΑ
10:02
|
02.10.2024
Μάχη με διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να δίνουν για τέταρτη ημέρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο.
Ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων είναι 65.000 στρέμματα, σύμφωνα με την χαρτογράφηση του Copernicus EMSR
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη με διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να δίνουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές, προκειμένου να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο η οποία από το πρωί της Κυριακής κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ στοίχισε και την ζωή δύο ανθρώπων, ηλικίας 40 και 35 ετών.

Ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων είναι 65.000 στρέμματα, σύμφωνα με την χαρτογράφηση του Copernicus EMSR με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης να αναφέρει πως συνολικά το 1/8 της έκτασης του Δήμου, έχει καεί, καταστρέφοντας τη χλωρίδα, την πανίδα, τις υποδομές και την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες σε δύσβατες περιοχές τις οποίες οι δυνάμεις προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πιθανών αναζωπυρώσεων.

Οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται κυρίως σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ οι άνεμοι δεν πνέουν ισχυροί.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Επιπρόσθετα συνδρομή παρέχουν εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής. Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Τέλος μετά από απόφαση του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Ανωμοτί εξηγήσεις δίνουν τρία άτομα για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Τροχαίο μεταξύ Ι.Χ. και σχολικού στον Νέο Κόσμο με μία τραυματία

Κοπεγχάγη: Εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα