ΑΘΗΝΑ
17:24
|
02.10.2024
Την απόσυρση των δυνάμεών του από την πόλη Ούγκλενταρ στην περιοχή του Ντονμπάς, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.
Στιγμιότυπο από βίντεο που φέρεται να εικονίζει στρατιώτη να αναρτά τη ρωσική σημαία σε κτίριο της πόλης Ούγκλενταρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Ούγκλενταρ στην περιοχή του Ντονμπάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιχειρησιακή ομάδα Χορτίτσα της Ουκρανίας.

Το κατά 70% ρωσόφωνο κατά την ουκρανική απογραφή του 2001 Ούγκλενταρ (ή Βούχλενταρ στα Ουκρανικά) βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης του Ντονιέτσκ και αποτελεί έναν βασικό εφοδιαστικό κόμβο που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.

«Η ανώτατη διοίκηση έδωσε την άδεια να διεξαχθεί ένας ελιγμός για την απόσυρση μονάδων από το Βούχλενταρ», ανέφερε η ομάδα μάχης της Χορτίτσα στο κανάλι της στο Telegram.

Η ομάδα μάχης ισχυρίστηκε ότι αποσύρει τα στρατεύματα για να διασφαλίσει θέσεις για περαιτέρω μάχες. Το γραφείο Τύπου της παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις των ρωσικών στρατευμάτων είχαν εξαντλήσει τις μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στο TASS νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση της πόλης Ούγκλενταρ στην περιοχή του Ντονμπάς από ουκρανικά στρατεύματα, ενώ το Κίεβο είχε «βαριές απώλειες» λόγω της άρνησής του να αποσύρει τις μονάδες του από την πόλη όταν αυτό ήταν ευκολότερο.

Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξέι Γκοντσαρένκο (που χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης και εξτρεμιστής στη Ρωσία) επιβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε την πόλη, κάτι που χαρακτήρισε ως «ντροπή».

Εξασφαλίζοντας το Ούγκλενταρ, οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμάται πως θα απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό πιο μακριά από την πόλη του Ντονιέτσκ και θα περιορίσουν τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε παρακείμενες πόλεις, αυξάνοντας παράλληλα την πίεση στην ουκρανική ομάδα μάχης Κουράκοβο και στα σημεία υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανών στην πόλη της Ζαπορίζια, διευκολύνοντας έτσι την επίθεσή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα

Νεκροί 8 Ισραηλινοί καταδρομείς σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα