ΑΘΗΝΑ
14:36
|
03.10.2024
Τον Κασσελάκη προτιμούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως και το σύνολο των ερωτώμενων, στη δημοσκόπηση της Interview. Μάχη στο νήμα για Ανδρουλάκη-Δούκα
7 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν πως η εκλογή Κασσελάκη θα σημάνει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.

Όσο αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%) πιστεύουν πως η εκλογή Κασσελάκη -που αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σήμερα το απόγευμα- θα σημάνει διάσπαση του κόμματος, ενώ διαφορετικές εικόνες αποδίδουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνες του συνόλου των ερωτώμενων.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Θέλετε να επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης;», στο σύνολο της κοινής γνώμης το 30% απαντά θετικά και το 48% αρνητικά, εικόνα που αλλάζει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρουσιάζεται ισοψηφία, με το 42% να επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 38% με δεύτερο τον Σωκράτη Φάμελλο με 29%. Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14% και ακολουθεί ο Απόστολος Γκλέτσος με 3%. Άγνωστη παραμένει η απήχηση του Νίκου Φαραντούρη καθώς κατά τη διάρκεια διενέργειας της δημοσκόπησης δεν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Στο ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα τόσο της κοινής γνώμης όσο και των ψηφοφόρων του Κινήματος θέλει νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος. Ομοίως και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα, έναντι 40% που τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσο αφορά στα πρόσωπα η μάχη είναι αμφίρροπη, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας σχεδόν ισοψηφούν (29,4% και 29,6% αντίστοιχα). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 3,7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,7%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απογειώθηκε από τη Βηρυτό το ελληνικό C130 για τον επαναπατρισμό Κυπρίων και Ελλήνων (upd)

Δήλωση ΕΕΔΑ για τις συνθήκες κράτησης στα Α.Τ. μετά τους δύο νεκρούς σε Ομόνοια και Αγ. Παντελεήμονα

Στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες της αεροπορικής βάσης του Ισραήλ που χτυπήθηκε από πυραύλους του Ιράν

Ευρωβαρόμετρο: Με κριτήριο ακρίβεια και οικονομία ψήφισαν οι Έλληνες στις ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα