ΑΘΗΝΑ
12:22
|
03.10.2024
Αποδοκιμασία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, από Ε.Ε., Ρωσία και Κίνα.
Στηρίζει τον Αντόνιο Γκουτέρες η διεθνής κοινότητα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποδοκιμασία του για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες το Ισραήλ εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, εξέφρασε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, επαναλαμβάνοντας την στήριξή του στις προσπάθειες του Αντόνιο Γκουτέρες για επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Σχολιάζοντας, μέσω ανάρτησής του στο X, τη χθεσινή ανακοίνωση του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ που κήρυξε «persona non grata» τον γγ του ΟΗΕ απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα, o Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε: «Υποστηρίζουμε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις άοκνες προσπάθειές του για την επίτευξη ειρήνης σε όλες τις συγκρούσεις και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή. Λυπούμαστε για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον του, καθώς και για τον απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα του ΟΗΕ».

Την επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, κάνοντας λόγο για μια «ανήκουστη» απόφαση που αποτελεί «χαστούκι» για το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, το οποίο και κάλεσε να αντιδράσει.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Φου Κονγκ, εκφράζοντας την «αποφασιστική υποστήριξη» του Πεκίνου προς τον Γκουτέρες και την αντίθεσή του στην απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει στον επικεφαλής του ΟΗΕ την είσοδο στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βηρυτό ελληνικό C130 για τον επαναπατρισμό Κυπρίων και Ελλήνων

Για χρήση λευκού φωσφόρου κατηγορεί ο Λίβανος το Ισραήλ

Τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν και μια πρώτη αποτίμηση

Οχι σε ισραηλινή επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις λέει ο Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα