ΑΘΗΝΑ
18:55
|
03.10.2024
Το ριάλιτι έκανε πρεμιέρα στη γαλλόφωνη Αφρική τον Οκτώβριο του 2022 από το γαλλικό Canal+ Afrique.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης του Νίγηρα απαγόρευσε στο γαλλικό κανάλι Canal Plus να μεταδίδει το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου «Bachelor». Οι αρχές στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο είχαν ήδη λάβει αντίστοιχη απόφαση.

Το εν λόγω ριάλιτι σόου, «στιγματίζει» τις Αφρικανές γυναίκες και «δεν προστατεύει» τη νεολαία, ανέφερε το Ανώτατο Συμβούλιο Επικοινωνίας της Νιγηρίας σε δήλωση που επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

«Μετά από αίτημα του Υπουργού Επικοινωνίας… Το πρόγραμμα Bachelor αναστέλλεται στον Νίγηρα… από αυτήν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024», ανακοίνωσε το Canal+ Niger την Τετάρτη.

Το ριάλιτι έκανε πρεμιέρα στη γαλλόφωνη Αφρική τον Οκτώβριο του 2022. Όπως και στην εκδοχή του που προβλήθηκε στην Ελλάδα, περιλαμβάνει έναν «ελκυστικό» άγαμο άνδρα που καλείται να καλέσει ανάμεσα σε 20 γυναίκες διαγωνιζόμενες.

Επισημαίνεται ότι για την ελληνική εκδοχή του ριάλιτι, το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 180.000 ευρώ στον Alpha για παραβάσεις διατάξεων που αφορούν την ισότητα των φύλων, την ποιότητα του προγράμματος και την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών.

Στη γαλλόφωνη Αφρική, η τρίτη σεζόν έκανε πρεμιέρα την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, αλλά οι στρατιωτικές αρχές του Νίγηρα διέταξαν «να μην μεταδίδεται ή αναμεταδίδεται πλέον».

Τον Ιούνιο, το πρακτορείο πληροφοριών της Μπουρκίνα Φάσο ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας είχαν λάβει ένα «προληπτικό μέτρο» αναστέλλοντας δύο νέα κανάλια Canal+, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν «σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό αντίκτυπο».

Η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας, και οι δύο ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης Συμμαχίας των Κρατών του Σαχέλ (AES), μαζί με το Μαλί, έχουν λάβει τιμωρητικά μέτρα κατά πολλών γαλλικών και δυτικών μέσων ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα: «Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του»

Τις τιμές πετρελαίου ανέβασαν οι δηλώσεις Μπάιντεν για το Ιράν και το Ισραήλ

Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη της ρωσικής βάσης Hmeimim στη Συρία

Κορονοϊός: Νέα αύξηση εισαγωγών και θανάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα