ΑΘΗΝΑ
23:16
|
03.10.2024
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά συμπαραστέκονται στον αγώνα χιλιάδων Αμερικανών συναδέλφων τους στις ανατολικές ΗΠΑ.
Από παλιότερη κινητοποίηση των λιμενεργατών Πειραιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπoρευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) συμπαραστέκονται στους απεργούς λιμενεργάτες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ που παλεύουν για νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και προστασία των θέσεων εργασίας τους.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι περίπου 45.000 Αμερικανοί λιμενεργάτες συμμετέχουν σε απεργία πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, έχοντας την πίεση του αυξανόμενου κόστους ζωής.

΄Όπως τονίζει η Ένωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, την ώρα που οι Αμερικανοί συνάδελφοι τους αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, οι εργοδότες τους «θησαυρίζουν και αυγατίζουν τα κέρδη τους».

«Η απεργία των λιμενεργατών αποδεικνύει στην πράξη ότι χωρίς τους εργάτες δεν κινείται ΤΙΠΟΤΑ και για αυτό τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα των ΗΠΑ αλλά και όλου του κόσμου κινούν γη και ουρανό για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις (…)» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και καταλήγουν:

«Από το λιμάνι του Πειραιά και το ΣΕΜΠΟ Ικονίου στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών των ΗΠΑ. Κανείς εργαζόμενος μόνος απέναντι στην αδικία και τον πόλεμο από αυτούς που μας θέλουν σκλάβους από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη. Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να βγούμε νικητές!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο «χτύπημα» Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: Καλεί στη Βουλή τον Χατζηδάκη

Εξάρχεια: Συγκέντρωση με ένα σύνθημα-«Να φύγει τώρα το αυθαίρετο από την πλατεία»

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στις κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη στις 5 και 7 Οκτωβρίου

Εθνική εταιρεία εξορύξεων έχει πλέον η Ουγκάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα