ΑΘΗΝΑ
01:35
|
08.06.2026
Φωτιά στις τιμές πετρελαίου έβαλαν λίγες λέξεις του Μπάιντεν για πιθανές ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νερό στο όνομα του Τζο Μπάιντεν πίνουν (ξανά…) οι πετρελαϊκές εταιρίες μετά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Τίποτα δεν θα συμβεί» σήμερα Πέμπτη είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα Helene.

Ανοιχτοχέρης στον πόλεμο της Ουκρανίας, σφικτός στους χιλιάδες Αμερικανούς-θύματα του τυφώνα Helene ο Μπάιντεν σύμφωνα με τον σκιτσογράφο Μπεν Γκάρισον.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν στη συνέχεια παραδέχθηκε πως γίνονται «συζητήσεις» με το Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με «πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν» ο Μπάιντεν απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Χτες, Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν είχε αντιταχθεί στην πιθανότητα το Ισραήλ να χτυπήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ζητώντας οι όποιες επιθέσεις γίνουν κατά της Τεχεράνης να είναι «αναλογικές».

Εξυπακούεται πως αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σημαντικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) και το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Το Περού ψηφίζει σε αμφίρροπη 2η εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα του «Βήματος» περί συμφωνητικού Intellexa – EYΠ για τη χρήση του Predator

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα