ΑΘΗΝΑ
03:24
|
05.10.2024
Ο Ολυμπιακός με 3-0 επιβλήθηκε της Μπράγκα, ο ΠΑΟΚ έδωσε τη νίκη στη Στεάουα και ο ΠΑΟ έχασε άλλη μια ευκαιρία.
«Κόκκινη θύελλα» πριν το «αιώνιο» ντέρμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο ο Ολυμπιακός από όλες τις ελληνικές ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, πανηγύρισε χθες Πέμπτη 3/10 πετυχαίνοντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πρώτη του νίκη στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Ο περσινός τροπαιούχος του Conference League «έδειξε τα δόντια του» επικρατώντας με 3-0 της πορτογαλικής Μπράγκα. Δύο γκολ πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (45΄,59΄) και ένα ο Σαντιάγκο Έσε (53΄). 

Με τον 17χρονο Μουζακίτη να συμπληρώνει την τριάδα της μεσαίας γραμμής, πλάι στον Έσε και τον Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει από την αρχή το ρυθμό του παιχνιδιού. Απέναντί του, βέβαια, ήταν ένας εξαιρετικός αντίπαλος, μια ομάδα που παράγει συνεχώς φάσεις αν και χθες βράδυ δεν της βγήκε τίποτα.

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Ευχαριστούμε για την υπέροχη ατμόσφαιρα τους οπαδούς μας. Επιστρέφουμε σε καλά αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για την αυτοπεποίθησή μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι», ανέφερε ο μόνιμος σκόρερ των Ερυθρολεύκων, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Εμφανίζοντας για μια ακόμη φορά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του ανανεωμένου UEFA Europa League.

Ο Ντάριους Ολάρου δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Ντάνιελ Μπιρλιγκέα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, αλλά αποβλήθηκε στο 56’. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε ασφυκτικά, είχε δύο δοκάρια με τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ (28’) και Γιάννη Μιχαηλίδη (90’+7’) αλλά γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση.

«Τι να πω μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε 6 μεγάλες ευκαιρίες, είχαμε 2 δοκάρια, ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι, είχαμε ενέργεια, συγκέντρωση, θέληση, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κάναμε ένα λάθος και σκόραραν, όπως έγινε και στο ματς με τον Άρη», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παλεύεις, να παλεύεις, να παλεύεις για να δώσουμε κάτι παραπάνω και να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην είχαμε την ένταση να πιέσουμε μπροστά, αλλά κλέβαμε μπάλες στα μισά του γηπέδου και δημιουργούσαμε φάσεις, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος παίζαμε, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκαμε το γκολ. Αναλύοντας τα ποδοσφαιρικά στοιχεία θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, πρόσθεσε ο Ρουμάνος τεχνικός.

1-1 ο Παναθηναϊκός με την Μπόρατς

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός την πορεία του στη League Phase του Conference League, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Μπόρατς στο «Gradski Stadion» της Μπάνια Λούκα, ξοδεύοντας με το… καλησπέρα δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να μπει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Το γρήγορο γκολ του Μπακασέτα στο 11’ δεν είχε συνέχεια για τους «πράσινους», καθώς ο Ντεσπότοβιτς στο 50’ έφερε το ματς στα ίσα, με τους «πράσινους» να χάνουν στη συνέχεια πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Τετέ στο 72’.

«Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε καλύτερο παιχνίδι απ’ ότι στα προηγούμενα. Είχαμε καλύτερο έλεγχο του ματς. Απόψε το ποδόσφαιρο ήταν άδικο με εμάς. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε δυνατότητες και ήμασταν συμπαγείς, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε γκολ και να αποσπάσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός των Πρασίνων, Ντιέγκο Αλόνσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οπαδοί της Στεάουα Βουκουρεστίου συνελήφθησαν στον Προμαχώνα

Τη νίκη αναζητά ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπόρατς στη Βοσνία

Εντός έδρας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική του Europa League

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Κώστας Αλαμάνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα