ΑΘΗΝΑ
19:10
|
04.10.2024
«Εάν η κατοχική οντότητα κάνει λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας της», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.
O αναπληρωτής αρχηγός του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), ταξίαρχος Αλί Φαντάβι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εάν η κατοχική οντότητα κάνει λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας της, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), ταξίαρχος Αλί Φαντάβι, σε συνέντευξή του στο Al Mayadeen.

Επισήμανε επιπλέον ότι ενώ το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά οικονομικά κέντρα, το Ισραήλ έχει μόλις τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας και λίγα διυλιστήρια.

Ο Φαντάβι υποστήριξε ότι το Ιράν έχει την ικανότητα να χτυπήσει όλους αυτούς τους στόχους ταυτόχρονα.

Επισημαίνεται ότι προ τριών εβδομάδων, ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών και νυν υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, δήλωσε πως αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ» η ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο και Ελλάδα.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Φαντάβι, ο Ανώτατος Διοικητής του Στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, είπε στο Al Mayadeen ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μια σκληρή και καταστροφική απάντηση σε τυχόν απερίσκεπτες ενέργειες.

«Έχουμε επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υπομονή στο παρελθόν, αλλά είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε ένα ακριβές και καταστροφικό χτύπημα την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το Ιράν θα απαντήσει με μεγαλύτερη δύναμη εάν οι εχθροί του κάνουν οποιοδήποτε λάθος, όπως έκανε όταν εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για τις δολοφονίες του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, του Αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και Στρατηγός Αμπάς Νιλφοροσάν, Αναπληρωτής Διοικητής Επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σχεδιάζει ο Νίκος Δένδιας

Φονική επίθεση ιρακινής πολιτοφυλακής στα κατεχόμενα του Γκολάν

Δεκάδες χιλιάδες οι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στη Ρωσία

Ανήλικη παραβατικότητα και ηθικός πανικός (Μέρος 2ο)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα