ΑΘΗΝΑ
19:19
|
04.10.2024
Η συζήτηση για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει μετά τη λήξη της θητείας της Σακελλαροπούλου, είπε ο Μητσοτάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις αρχές του 2025, στο τέλος της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα ξεκινήσει η συζήτηση και η διαδικασία για την εκλογή του επόμενου ή επόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι «προσβλητικό» για το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας να ξεκινήσει στην παρούσα φάση διάλογος για ένα τέτοιο ζήτημα. Ο δημοσιογράφος επιχειρώντας να εκμαιεύσει εάν ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι δεξιάς ή αριστερής ιδεολογίας, άκουσε τον πρωθυπουργό να απαντά πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει «υπερκομματικά χαρακτηριστικά».

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτε το καινούριο σε ερωτήσεις για την έξαρση της ακρίβειας, που πλήττει τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια αναφέροντας πως είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό αφού δεν αφορά μόνο το ακριβό «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και την ακριβή στέγη μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «έχουν σωθεί πολλές ζωές» από τις προσπάθειες κατά της ενδοοικογενειακής βίας και από το panic button. «Οι γυναίκες σήμερα καταγγέλλουν γνωρίζοντας πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους»
είπε ο πρωθυπουργός.

«Υπηρετούμε…το καλό των πολλών»

Σε ό,τι αφορά το κυβερνών κόμμα ανέφερε πως είναι «μεγάλη η απόσταση» που έχει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις από το δεύτερο κόμμα και πως αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κατάσταση που επικρατεί σε κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, υπηρετούμε το καλό των πολλών. Η ΝΔ έχει δείξει πως παίρνει δύναμη από τις ήττες της και ορμή από τις νίκες της. Ειδικά σήμερα δεν θα ήθελα να απαντήσω για τα λάθη που έχουμε κάνει» είπε.

Για την αποψινή εκδήλωση των 50 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης ο Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι εκδήλωση που ανήκει «στους νεοδημοκράτες». Αναφερόμενος στην απουσία των προκατόχων του, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως εκείνος «έκανε το καθήκον» και τους προσκάλεσε.

«Μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή της παράταξής μας… Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς δίδαξε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού…Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο αξιόπιστη παράταξη στην χώρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σχεδιάζει ο Νίκος Δένδιας

Φονική επίθεση ιρακινής πολιτοφυλακής στα κατεχόμενα του Γκολάν

Δεκάδες χιλιάδες οι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στη Ρωσία

Ανήλικη παραβατικότητα και ηθικός πανικός (Μέρος 2ο)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα