ΑΘΗΝΑ
22:19
|
04.10.2024
Η ομιλία του Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα της Τεχεράνης μεταφρασμένη από τα αραβικά.
Αλί Χαμενεΐ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλί Χαμενεΐ στο στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα της Τεχεράνης μεταφρασμένη από τα αραβικά:

«Στο όνομα του Θεού, του φιλευσπλάχνου, του ελεήμονος.

Δόξα τω Θεώ τω Κυρίω των συμπάντων.

Τον δοξάζω, στρέφομαι σ’ Αυτόν για βοήθεια, Τον ικετεύω για συγχώρεση και Τον εμπιστεύομαι. Και Του ζητώ να στείλει ευλογίες και χαιρετισμούς στον αγαπημένο Του, τον Μεγάλο Αγγελιοφόρο, τον Δάσκαλο και Προφήτη μας, τον Μωάμεθ αλ-Μουστάφα. Στον άσπιλο οίκο του, ιδιαίτερα στον Διοικητή των Πιστών. Στην αγαπημένη του Ζάχρα αλ-Μαρζία. Στον Χασάν και στον Χουσεΐν, τους Δασκάλους της Νεολαίας του Παραδείσου, στον Αλί ιμπν αλ-Χουσεΐν Ζαΐν αλ-Αμπιντίν, στον Μωάμεθ ιμπν Αλί αλ-Μπακίρ, στον Τζα’φαρ ιμπν Μωάμεθ αλ-Σαντίκ, στον Μούσα ιμπν Τζα’φαρ αλ-Καντίμ, στον Αλί ιμπν Μούσα αλ-Ρεζά, στον Μωάμεθ ιμπν Αλί αλ-Τζαουάντ, στον Αλί ιμπν Μωάμεθ αλ-Χαντί, στον Χασάν ιμπν Αλί αλ-Ζακί αλ-Ασκάρι και στον Χουτζιάτ αλ-Καίμ αλ-Μαχντί. Χαιρετισμοί και ειρήνη σε όλους αυτούς. Και στέλνω χαιρετισμούς και ειρήνη στους εκλεκτούς συντρόφους τους, σε εκείνους που τους ακολουθούν στην αρετή μέχρι την Ημέρα της Κρίσης, στους υποστηρικτές εκείνων που καταπιέζονται και στους φύλακες των πιστών.

Στο όνομα του Θεού, του φιλευσπλάχνου, του ελεήμονος.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τιμήσω τον αδελφό μου, τον αγαπημένο μου, που ήταν πηγή υπερηφάνειας για μένα, μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα στον ισλαμικό κόσμο και την ευκρινή φωνή των εθνών της περιοχής, το λαμπρό κόσμημα του Λιβάνου, τον Σαγίντ Χασάν Νασράλλα (είθε ο Θεός να έχει ευδοκία σ’ αυτόν), κατά τη διάρκεια αυτής της προσευχής της Παρασκευής στην Τεχεράνη. Θα ήθελα επίσης να μοιραστώ μερικά λόγια με όλους.

Το ακροατήριο στο οποίο απευθύνομαι σε αυτό το κήρυγμα της προσευχής της Παρασκευής είναι ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος, ιδίως τα αγαπημένα έθνη του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Όλοι μας πενθούμε και θρηνούμε το μαρτύριο του αγαπητού μας Σαγίντ. Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια και μας έχει προκαλέσει πραγματικά πένθος. Φυσικά, το πένθος μας δεν σημαίνει ότι είμαστε καταθλιπτικοί, στεναχωρημένοι ή ότι χάνουμε την ελπίδα. Είναι της ίδιας φύσης με το πένθος για τον Δάσκαλο των Μαρτύρων, τον Χουσεΐν ιμπν Αλί (ειρήνη σ’ αυτόν). Είναι αναζωογονητικό, εποικοδομητικό, εμπνευσμένο και φέρνει ελπίδα.

Ο Σαγίντ Χασάν Νασράλλα δεν είναι πλέον ανάμεσά μας σωματικά, αλλά ο αληθινός του εαυτός, το πνεύμα του, η πορεία του και η ηχηρή φωνή του είναι και θα συνεχίσουν να είναι μαζί μας.

Ήταν η ψηλά υψωμένη σημαία της Αντίστασης απέναντι στους τυραννικούς, λεηλατικούς διαβόλους. Ήταν η εύγλωττη φωνή και ο γενναίος υποστηρικτής των καταπιεσμένων. Έφερε σιγουριά και θάρρος στους αγωνιστές και τους αναζητητές της αλήθειας. Το εύρος της δημοτικότητας και της επιρροής του επεκτάθηκε πέρα από τον Λίβανο, το Ιράν και τις αραβικές χώρες, και τώρα ο μαρτυρικός του θάνατος θα αυξήσει την επιρροή του ακόμη περισσότερο.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που έστειλε με λόγια και πράξεις κατά τη διάρκεια της ζωής του σε εσάς, τον αφοσιωμένο λαό του Λιβάνου, ήταν να μην απελπίζεστε ή να μην στεναχωριέστε για την απώλεια επιφανών προσωπικοτήτων όπως ο Ιμάμ Μουσά Σαντρ, ο Σαγίντ Αμπάς Μουσαβί και άλλοι. Να μην αμφιβάλλετε για τον αγώνα σας. Να αυξήσετε τις προσπάθειες και τις δυνατότητές σας. Να διπλασιάσετε την αλληλεγγύη σας. Να ορθώσετε το ανάστημά σας απέναντι στον επιθετικό, παρείσακτο εχθρό. Και να τον νικήσετε ενισχύοντας την πίστη σας και εμπιστευόμενοι τον Θεό.

Αγαπημένοι μου άνθρωποι! Αφοσιωμένο έθνος του Λιβάνου! Η ζωντανή νεολαία της Χεζμπολλά και της Αμάλ! Παιδιά μου! Αυτό θέλει σήμερα ο μάρτυρας Σαγίντ μας από το λαό του, το Μέτωπο Αντίστασης και ολόκληρη την ισλαμική Ούμα.

Δεδομένου ότι ο κακός, άθλιος εχθρός δεν είναι σε θέση να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην συμπαγή οργάνωση Χεζμπολλά, τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες οργανώσεις που μάχονται στο δρόμο του Θεού, θεωρεί την τρομοκρατία, την καταστροφή, τους βομβαρδισμούς, τη δολοφονία αμάχων και το πένθος για άοπλους ανθρώπους ως ένδειξη της νίκης του.

Ποια είναι η συνέπεια αυτού; Η συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς είναι η αύξηση του θυμού και της αποφασιστικότητας των ανθρώπων. Ενισχύει την ανάδυση περισσότερων μαχητών, διοικητών, ηγετών και την αύξηση του αριθμού εκείνων που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους. Σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του αιμοδιψούς λύκου και τελικά θα οδηγήσει στην εξάλειψη της επαίσχυντης ύπαρξής του από το προσκήνιο.

Αγαπημένοι μου! Οι θλιμμένες καρδιές βρίσκουν παρηγοριά στην μνήμη του Θεού και στην αναζήτηση της βοήθειάς Του. Η καταστροφή θα αποκατασταθεί, και η υπομονή και η σταθερότητά σας θα σας φέρουν τιμή και αξιοπρέπεια.

Για περίπου 30 χρόνια, ο αγαπητός μας Σαγίντ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μιας δύσκολης μάχης. Ανέπτυξε τη Χεζμπολλά βήμα προς βήμα: «Σαν σπόρος που στέλνει το βλαστό του, τότε μεγαλώνει και γίνεται γερός στέκεται σταθερά στο στέλεχός του, εντυπωσιάζοντας τους σπορείς, ώστε να εξοργίσει τους άπιστους από αυτούς. Ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί σε όσους από αυτούς έχουν πίστη και κάνουν δίκαιες πράξεις συγχώρεση και μεγάλη ανταμοιβή» (Κοράνι 48:29).

Με τον σχεδιασμό του Σαγίντ Νασράλλα, η Χεζμπολλά αναπτύχθηκε βήμα προς βήμα, υπομονετικά, με λογική και φυσικότητα. Έδειξε το αποτέλεσμα της ύπαρξής της στους εχθρούς της σε διάφορα στάδια απωθώντας το σιωνιστικό καθεστώς: «Δίνει τους καρπούς της κάθε εποχή με την άδεια του Κυρίου της» (Κοράνι 14:25).

Η Χεζμπολλά είναι πραγματικά ένα Ευλογημένο Δέντρο. Η Χεζμπολλά και ο ηρωικός, μαρτυρικός ηγέτης της είναι η ουσία των ιστορικών αρετών και της ταυτότητας του Λιβάνου.

Εμείς οι Ιρανοί γνωρίζουμε εδώ και καιρό τον Λίβανο και τα προτερήματά του. Προσωπικότητες όπως ο al-Shahid Muhammad ibn Makki al-Amili, ο Ali ibn Abd al-Aali al-Karaki, ο al-Shahid Zayn al-Din al-Amili, ο Hussain ibn Abd al-Samad al-Amili και ο γιος του Muhammad Baha al-Din που ήταν γνωστός ως Sheikh Baha’i, μαζί με πολλές άλλες θρησκευτικές και ακαδημαϊκές προσωπικότητες, εμπλούτισαν το Ιράν με την ευλογία των εκτεταμένων γνώσεών τους κατά τις περιόδους των κυβερνήσεων των Σαρμπαντάρ και των Σαφαβιδών τον 8ο, 10ο και 11ο αιώνα του ημερολογίου Χιτζρί.

Είναι καθήκον μας και ευθύνη όλων των μουσουλμάνων να ξεπληρώσουμε το χρέος μας προς τον πληγωμένο, αιματοβαμμένο Λίβανο. Η Χεζμπολλά και ο μαρτυρικός Σαγίντ έλαβαν μέτρα για την υπεράσπιση της Γάζας και τον ιερό αγώνα για το τέμενος Αλ-Άκσα, καταφέροντας πλήγμα στο σφετεριστικό, σκληρό καθεστώς. Έχουν προσφέρει ζωτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την περιοχή και σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο. Η επιμονή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να διασφαλίζουν την ασφάλεια του σφετεριστικού καθεστώτος χρησιμεύει ως κάλυψη για τη θανατηφόρα πολιτική τους να μετατρέψουν το [σιωνιστικό] καθεστώς σε εργαλείο για την αρπαγή όλων των πόρων αυτής της περιοχής και τη χρήση του [αυτού του καθεστώτος] σε μεγάλες παγκόσμιες συγκρούσεις.

Η πολιτική τους είναι να μετατρέψουν το [σιωνιστικό] καθεστώς σε πύλη για την εξαγωγή ενέργειας από την περιοχή προς τον δυτικό κόσμο, διευκολύνοντας παράλληλα την εισαγωγή αγαθών και τεχνολογίας από τη Δύση στην περιοχή. Αυτή [η προσέγγιση] εξασφαλίζει την επιβίωση του σφετεριστικού καθεστώτος και αυξάνει την εξάρτηση ολόκληρης της περιοχής από αυτό. Η βάναυση, απερίσκεπτη συμπεριφορά του [σιωνιστικού] καθεστώτος απέναντι στους [αντιστασιακούς] μαχητές πηγάζει από την ιδιοτελή επιθυμία του για μια τέτοια κατάσταση.

Αυτή η πραγματικότητα μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε χτύπημα στο σιωνιστικό καθεστώς από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα δεν είναι μόνο μια υπηρεσία για ολόκληρη την περιοχή αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Σίγουρα, αυτό το σιωνιστικό και αμερικανικό όνειρο είναι μια μάταιη, ανέφικτη αυταπάτη. Το [σιωνιστικό] καθεστώς είναι σαν «ένα κακό δέντρο, ξεριζωμένο από τη γη», το οποίο σύμφωνα με τα αληθινά λόγια του Θεού, «στερείται κάθε ευστάθειας» (Κοράνι 14:26).

Αυτό το κακόβουλο καθεστώς είναι χωρίς ρίζες, απατηλό και ασταθές, και έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του μόνο με δυσκολία με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Και με τη θέληση του Θεού, ούτε αυτό θα διαρκέσει για πολύ. Ο σαφής λόγος για αυτή τη δήλωση είναι ότι εδώ και ένα χρόνο, παρά τις δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γάζα και το Λίβανο και παρά την ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες δυτικές κυβερνήσεις, ο εχθρός έχει αποτύχει στην αντιπαράθεσή του με αρκετές χιλιάδες μαχητές και μουτζαχίντ στο μονοπάτι του Θεού, οι οποίοι πολιορκούνται και εμποδίζονται να λάβουν οποιαδήποτε βοήθεια από το εξωτερικό. Το μόνο πράγμα που έχει καταφέρει [το σιωνιστικό καθεστώς] είναι να βομβαρδίζει σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα με πυκνή συγκέντρωση σε άοπλο άμαχο πληθυσμό.

Σήμερα, ακόμη και η σιωνιστική εγκληματική συμμορία έχει σταδιακά καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα θριαμβεύσει ποτέ επί της Χαμάς και της Χεζμπολλά.

Εσείς, ο ανθεκτικός λαός του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που είστε θαρραλέοι μαχητές και υπομονετικοί, ευγνώμονες άνθρωποι, γνωρίζετε ότι αυτά τα μαρτύρια και το χυμένο αίμα δεν θα αποδυναμώσουν το κίνημά σας. [Αντιθέτως], θα το ενισχύσουν. Στο Ισλαμικό Ιράν, κατά τη διάρκεια περίπου τριών μηνών ενός καλοκαιριού, δεκάδες εξέχουσες, διακεκριμένες προσωπικότητές μας δολοφονήθηκαν, μεταξύ των οποίων μια εξέχουσα προσωπικότητα όπως ο Σαγίντ Μοχάμαντ Μπεχίστι, ένας πρόεδρος όπως ο Μοχάμαντ Αλί Ρατζάι και ένας πρωθυπουργός όπως ο Μοχάμαντ-Τζαβάντ Μπαχονάρ.

Δολοφονήθηκαν επίσης λόγιοι όπως ο Αγιατολλά Μαντάνι, ο Qoddusi, ο Hashemi Nejad και άλλοι σαν αυτούς. Καθένα από αυτά τα άτομα θεωρούνταν πυλώνας της Επανάστασης είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο και η απώλειά τους δεν ήταν εύκολη. Αλλά η Επανάσταση δεν σταμάτησε, δεν υποχώρησε, αλλά αντίθετα επιταχύνθηκε. Και σήμερα, η Αντίσταση στην περιοχή δεν θα υποχωρήσει ως αποτέλεσμα αυτών των μαρτύρων. Η Αντίσταση θα είναι νικηφόρα.

Η Αντίσταση στη Γάζα έχει τραβήξει την προσοχή της υφηλίου και έχει τιμήσει το Ισλάμ. Στη Γάζα, το Ισλάμ στάθηκε σταθερό απέναντι σε ό,τι είναι κακό και ακάθαρτο. Δεν υπάρχει ευγενής άνθρωπος που να μην χειροκροτεί αυτή τη σταθερότητα και να μην καταριέται τον αδίστακτο, αιμοδιψή εχθρό.

Η πλημμύρα της Al-Aqsa και η πολυετής αντίσταση της Γάζας και του Λιβάνου έχουν φέρει το σφετεριστικό καθεστώς σε ένα σημείο όπου η κύρια έγνοια του είναι να προστατεύσει την ύπαρξή του, η οποία είναι η ίδια έγνοια που είχε το σιωνιστικό καθεστώς στα πρώτα χρόνια της καταραμένης δημιουργίας του. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες των αγωνιστών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου κατάφεραν να απωθήσουν το σιωνιστικό καθεστώς στη θέση που βρισκόταν πριν από 70 χρόνια.

Η κύρια αιτία του πολέμου, της ανασφάλειας και της καθυστέρησης σε αυτή την περιοχή είναι η ύπαρξη του σιωνιστικού καθεστώτος και η παρουσία κυβερνήσεων που ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι οι ξένες παρεμβάσεις. Οι κυβερνήσεις της περιοχής είναι ικανές να εγκαθιδρύσουν την ειρήνη και την ασφάλεια. Η επίτευξη αυτού του μεγάλου, απελευθερωτικού στόχου απαιτεί τις προσπάθειες και τους αγώνες των εθνών και των κυβερνήσεων.

Ο Θεός είναι με εκείνους που βαδίζουν σε αυτό το μονοπάτι. «Και ο Θεός είναι πράγματι ικανός να τους βοηθήσει» (Κοράνι 22:39).

Είθε οι χαιρετισμοί του Θεού και η ειρήνη να συνοδεύουν τον μαρτυρικό ηγέτη, Σαγίντ Χασσάν Νασράλλα, τον μαρτυρικό ήρωα Χανίγιε, και τον έντιμο διοικητή, αντιστράτηγο Κασσέμ Σολεϊμανί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σχεδιάζει ο Νίκος Δένδιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα