ΑΘΗΝΑ
12:31
|
05.10.2024
Ο Μητροπολίτης Λόγγινος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι το προσωπικό του γραφείου στρατολόγησης επιστράτευσε βίαια τον γιο του.
Μητροπολίτης Λόγγινος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Λόγγινος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι το προσωπικό του γραφείου στρατολόγησης επιστράτευσε βίαια τον γιο του, ο οποίος θα γίνει πατέρας για τρίτη φορά και κρατείται στο γραφείο στρατολόγησης.

Σε ομιλία του, απευθυνόμενος στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε χαρακτηριστικά:

Στο Τσιόρνιβτσι, φορτώνουν σε λεωφορεία δύο ορφανά παιδιά, δύο μικρά παιδιά – δύο και τριών ετών, και η εγκυμοσύνη (της συζύγου του επιστρατευμένου) είναι στον ένατο μήνα, και τα στέλνουν στον πόλεμο. Αυτό είναι το Σύνταγμα της Ουκρανίας;… Αυτοί είναι άνθρωποι που μας μισούν, θέλουν να καταστρέψουν το έθνος μας.

Το βίντεο δημοσίευσε η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, ενώ ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι μεγάλωσε 508 ορφανά παιδιά, εκ των οποίων τα δέκα είχαν κινητοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ τρία έχουν ήδη επιστρέψει ανάπηρα. Ο Μητροπολίτης θεωρεί ότι οι ενέργειες των εκπροσώπων του στρατολογικού γραφείου, οι οποίοι κινητοποίησαν τον πατέρα δύο παιδιών, είναι παράνομες και απάνθρωπες.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο Μητροπολίτης Λόγγινος τιμήθηκε με τον τίτλο του Ήρωα της χώρας το 2008 για την υιοθεσία 400 παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ανέλαβε την επιμέλεια ξεπέρασε τα 500.

Στο Διαδίκτυο διακινούνται ευρέως βίντεο βίαιης επιστράτευσης, στα οποία εκπρόσωποι ουκρανικών γραφείων στρατολόγησης, συχνά χτυπώντας και χρησιμοποιώντας βία εναντίον ανδρών σε ηλικία επιστράτευσης, τους μεταφέρουν με μικρά λεωφορεία σε άγνωστο προορισμό.

Ο νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου. Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο γραφείο στρατιωτικής εγγραφής και κατάταξης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του. Για να το γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξη αυτοπροσώπως προσέλευση στο στρατιωτικό γραφείο κατάταξης ή εγγραφή στο «ηλεκτρονικό γραφείο του στρατεύσιμου». Η κλήση θεωρείται ότι παραδόθηκε, ακόμη και αν ο στρατεύσιμος δεν την είδε αυτοπροσώπως: ως ημερομηνία «παράδοσης» της κλήσης θεωρείται η ημερομηνία κατά την οποία το έγγραφο σφραγίστηκε σχετικά με την αδυναμία προσωπικής παράδοσης.

Το σχέδιο νόμου ορίζει ότι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους στρατιωτική ταυτότητα και να την επιδεικνύουν στην πρώτη αίτηση του στρατολογικού γραφείου και της αστυνομίας. Οι παραβάτες μπορούν να στερηθούν την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Οι όροι αποστράτευσης δεν προσδιορίζονται στο έγγραφο. Αυτός ο κανόνας αφαιρέθηκε από το έγγραφο, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση ορισμένων βουλευτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό εξέλιξη η κακοκαιρία Cassandra: Που αναμένονται καταιγίδες

Μητσοτάκης-Δένδιας: Συνάντηση με Αμερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά

Οι πύραυλοι του Ιράν δεν συνέτριψαν μόνο αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις

Η Ρωσία προσκαλεί τον Γ.Γ. ΟΗΕ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα