ΑΘΗΝΑ
12:22
|
05.10.2024
Η Γαλλία παρέτεινε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Νέας Καληδονίας στον Ινδο-Ειρηνικό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
ΔΙαδήλωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία παρέτεινε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Νέας Καληδονίας στον Ινδο-Ειρηνικό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Ύπατος Αρμοστής της.

Το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού έχει βυθιστεί σε ταραχές από τα μέσα Μαΐου, που προκλήθηκαν από ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των εκλογικών κανόνων.

Οι περιορισμοί για τα πυροβόλα όπλα και τη μεταφορά καυσίμων σε φορητά εμπορευματοκιβώτια παρατάθηκαν επίσης μέχρι τις 14 Οκτωβρίου από τις γαλλικές αρχές στη Νέα Καληδονία.

Οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Νουμέα και τις γύρω πόλεις εξακολουθούν να απαγορεύονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, εξαιρουμένων των αθλητικών εκδηλώσεων.

Συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των βίαιων ταραχών, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 16 Μαΐου και να αναπτυχθεί ο γαλλικός στρατός.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των εκλογικών κανόνων θα επέτρεπε στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στο νησί για τουλάχιστον 10 χρόνια να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές.

Ωστόσο, οι ντόπιοι κάτοικοι, ιδίως ο γηγενής πληθυσμός των Κανάκ, φοβήθηκαν ότι οι αλλαγές θα αποδυνάμωναν την εκλογική τους δύναμη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό εξέλιξη η κακοκαιρία Cassandra: Που αναμένονται καταιγίδες

Μητσοτάκης-Δένδιας: Συνάντηση με Αμερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά

Ουκρανία: Καταγγελία Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για «απαγωγή» του γιου του

Οι πύραυλοι του Ιράν δεν συνέτριψαν μόνο αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα