ΑΘΗΝΑ
20:11
|
06.10.2024
Προφανώς πολλές και πολλοί μέσα στο σημερινό ΠΑΣΟΚ μισούν το ΠΑΣΟΚ και την όποια κληρονομιά του.
Δημήτρης Μάντζος, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δημήτρης Μάντζος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε λοιπόν να τοποθετηθεί (υποθέτουμε υπό αυτήν του την ιδιότητα) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή. Με τα νέα πολιτικά ήθη άλλωστε, τα κόμματα δεν εκδίδουν ανακοινώσεις αλλά χρησιμοποιούν το Instagram, το TikTok κ.ά..

Θυμίζουμε ότι εκεί λοιπόν γίνονται τα εξής κατά το διεθνές δίκαιο και κατά το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης:

  1. Παράνομη κατοχή και πλέον γενοκτονία από το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.
  2. Παράνομη χρήση βίας από το Ισραήλ εναντίον του Ιράκ (έχει βομβαρδίσει εδάφη του), της Συρίας (έχει βομβαρδίσει εδάφη της), της Υεμένης (έχει βομβαρδίσει εδάφη της), του Ιράν (έχει βομβαρδίσει εδάφη του), του Λιβάνου (βομβαρδισμούς και εισβολή). Επιπλέον των βομβαρδισμών, εναντίον όλων αυτών των κρατών έχει πραγματοποιήσει δολοφονίες πολιτών τους και αξιωματούχων τους, είτε στα εδάφη των ιδίων αυτών κρατών, είτε σε εδάφη τρίτων κρατών.
  3. Στις 7 Οκτωβρίου του 2023, η Χαμάς και η Παλαιστινιακή αντίσταση, κατά το διεθνές δίκαιο χρησιμοποίησε νομίμως βία εναντίον της κατοχικής δύναμης. Δε βίασε, δεν έκαψε μωρά και κατά βάση σκότωσε στρατιώτες και εποίκους. Ξέρουμε πλέον (ίσως ο κος Μάντζος το αγνοεί βεβαίως γιατί δεν του έδωσαν το αντίστοιχο σημείωμα) ότι το Ισραήλ εξόντωσε δικούς του πολίτες στο πλαίσιο της εντολής Hannibal που δόθηκε εκείνη τη μέρα. Επίσης έκτοτε το Ισραήλ σκοτώνει, καίει και βιάζει Παλαιστινίους όλων των ηλικιών και φύλων κατά χιλιάδες.
  4. Το Ιράν δέχτηκε απανωτά επεισόδια χρήσης βίας και απειλής χρήσης βίας εναντίον του. Βομβαρδίστηκε έως και η Τεχεράνη κατά τη δολοφονία Χανίγιε. Κατά τον Χάρτη του ΟΗΕ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας (καλό είναι κάποιοι να διαβάζουν πριν να μιλούν). Εξάσκησε απολύτως αναλογικώς αυτό του το δικαίωμα ή για να είμαστε ακριβέστεροι, το εξάσκησε δυσανάλογα αλλά εις βάρος του. Βομβάρδισε εγκαταστάσεις του Ισραήλ από τις οποίες το Ισραήλ επιτίθεται εις βάρος του Ιράν. Μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (όχι πολιτικές, σε αντίθεση με το Ισραήλ) δε σκότωσε κανέναν άμαχο και ούτε καν στρατιώτες όπως και θα είχε δικαίωμα να κάνει.

Αντί για όλα αυτά, ο κος Μάντζος, «είδε» στην 7η Οκτωβρίου «αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση» αντί για εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιό του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, «επιθετική ενέργεια» του Ιράν, «εμπλοκή» (γενικώς και αορίστως) Χεζμπολάχ-Ισραήλ και «ανθρωπιστική τραγωδία» στη Γάζα. Ποιος ξέρει, ίσως να έγινε κάποιος σεισμός ή κάποια πλημμύρα και να προέκυψε μια τραγωδία ανθρωπιστικού χαρακτήρα στη Γάζα. Επίσης δεν είδε κανένα από τα εγκλήματα του Ισραήλ.

Προφανώς πολλές και πολλοί μέσα στο σημερινό ΠΑΣΟΚ μισούν το ΠΑΣΟΚ και την όποια κληρονομιά του. Ή τέλος πάντων αγαπούν περισσότερο «φίλους» που έκαναν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ κατά το διάστημα της παρακμής του. Προφανώς επίσης τον σιωνιστικό λόγο δεν τον αναπαράγει μόνο ο κος Μάντζος. Αλλά αυτός μιλά στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι δε μιλούμε για το ΠΑΣΟΚ που διέσωσε την παλαιστινιακή αντίσταση. Αλλά τέλος πάντων θεωρούσαμε ότι ίσως έστω κάποια προσχήματα διασώζονται από τις ένδοξες εποχές του. Αν τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι από εκείνη την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει μείνει ούτε ίχνος ζωντανό, εμείς δε θα επιμείνουμε να προσπαθούμε να δούμε κάτι που μάλλον δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο. Μόνο θα νιώθουμε (κατά τον λόγο της εποχής μας) «ετεροντροπή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα