Κινέζοι χάκερ είχαν πρόσβαση στα δίκτυα των αμερικανικών παρόχων ευρυζωνικής σύνδεσης και έλαβαν πληροφορίες από συστήματα που χρησιμοποιεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για υποκλοπές που έχουν εξουσιοδοτηθεί από δικαστήριο, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal, σύμφωνα με το Reuters.
CATASTROPHIC: Chinese hackers massively wiretapped 🇺🇸USA by compromising the interception portals mandated under US law.
— John Scott-Railton (@jsrailton) October 5, 2024
Remember this the next time a government demands encryption backdoors.
By: @bysarahkrouse @dnvolz @aviswanatha @bobmcmillan h/t @RonDeibert
READ:… pic.twitter.com/vamrQ2xA61
Η Verizon Communications (VZ.N), AT&T (T.N), και Lumen Technologies (LUMN.N), είναι μεταξύ των εταιρειών τηλεπικοινωνιών των οποίων τα δίκτυα παραβιάστηκαν από την εισβολή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, ανέφερε η εφημερίδα. , επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οι χάκερ μπορεί να είχαν πρόσβαση για μήνες σε δικτυακή υποδομή που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να συνεργάζονται με δικαστήρια εγκεκριμένα αιτήματα των ΗΠΑ για δεδομένα επικοινωνιών, ανέφερε η εφημερίδα. Ανέφερε ότι οι χάκερ είχαν επίσης πρόσβαση σε άλλες δόσεις της διαδικτυακής κίνησης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απάντησε την Κυριακή ότι δεν γνώριζε την επίθεση που περιγράφεται στην έκθεση, αλλά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «επινοήσει μια ψευδή αφήγηση» για να «πλαισιώσουν» την Κίνα στο παρελθόν.
«Σε μια εποχή που η κυβερνοασφάλεια έχει γίνει κοινή πρόκληση για όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο, αυτή η λανθασμένη προσέγγιση θα εμποδίσει μόνο τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει από κοινού την πρόκληση μέσω διαλόγου και συνεργασίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση στο Reuters.
Το Πεκίνο έχει προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλων ότι χρησιμοποίησε χάκερ για να εισβάλει σε ξένα συστήματα υπολογιστών.
Η Lumen Technologies αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Verizon και η AT&T δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια κινεζική ομάδα χάκερ με στόχο τη συλλογή πληροφοριών. Οι αμερικανοί ερευνητές το ονόμασαν «Salt Typhoon».
Νωρίτερα αυτό το έτος, οι αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ διέκοψαν μια μεγάλη κινεζική ομάδα χάκερ με το παρατσούκλι «Flax Typhoon», μήνες μετά την αντιμετώπισή τους με το Πεκίνο σχετικά με τη σαρωτική κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με το όνομα «Volt Typhoon».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε στη δήλωσή του ότι οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας του Πεκίνου βρήκαν και δημοσίευσαν στοιχεία που δείχνουν ότι το Volt Typhoon είχε οργανωθεί από «έναν διεθνή οργανισμό ransomware».