ΑΘΗΝΑ
16:23
|
06.10.2024
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο για να απαιτήσουν τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα και τον Λίβανο.
Διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές και ινδονησιακές σημαίες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων στην Τζακάρτα της Ινδονησίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν διαδηλώσει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς ο πόλεμος στο παλαιστινιακό έδαφος πλησιάζει στο τέλος του ενός έτους, αναφέρει το Al Jazeera.

Στην Ουάσιγκτον, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο, απαιτώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο στρατιωτικό προμηθευτή του Ισραήλ, να σταματήσουν να παρέχουν όπλα και βοήθεια στο Ισραήλ.

Ένας άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί, ανάβοντας το αριστερό του χέρι πριν περαστικοί και η αστυνομία σβήσουν τις φλόγες.

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν επίσης σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική για να απαιτήσουν τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 42.000 ανθρώπους στη Γάζα.

Με το Ισραήλ να διεξάγει τώρα χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο και να υπόσχεται να απαντήσει σε ένα μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύθηκε από το Ιράν αυτή την εβδομάδα, υπάρχουν φόβοι ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο.

Μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Ρώμη που προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπους έγινε βίαιη, καθώς δεκάδες νεαροί διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Στην «Εθνική Πορεία για την Παλαιστίνη» στο Λονδίνο, οι φωνές «σταματήστε να βομβαρδίζετε αμάχους» ενώθηκαν με κραυγές «κάτω τα χέρια από τον Λίβανο».

Ενώ η συγκέντρωση στο Λονδίνο ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνική, τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων τρία με την υποψία επίθεσης σε υπάλληλο έκτακτης ανάγκης και ένα ως ύποπτο ότι υποστήριξε μια απαγορευμένη οργάνωση.

Άλλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων είχαν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Μπουένος Άιρες, το Νέο Δελχί και το Καράτσι.

Εορτασμοί μνήμης για τα θύματα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από τη Χαμάς έχουν επίσης προγραμματιστεί διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων τελετών στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι και τη Γενεύη. Επίσημη επετειακή τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Λίβανος: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα