ΑΘΗΝΑ
15:17
|
07.10.2024
Ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, αναφέρθηκε στην προοπτική απαγόρευσης του διαδικτυακού στοιχηματισμού, εάν δεν αντιμετωπιστεί αλλιώς ο «εθισμός» των Βραζιλιάνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα εάν οι πρόσφατα θεσπισμένοι κανονισμοί δεν καταφέρουν να περιορίσουν τον «εθισμό» της χώρας στο διαδικτυακό στοίχημα και τα προβλήματα που συνδέονται με αυτόν.

Η λάτρης του ποδοσφαίρου χώρα της Νότιας Αμερικής γνώρισε μια έκρηξη στον τζόγο από τότε που τα διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα νομιμοποιήθηκαν το 2018. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο τζόγος επηρεάζει αρνητικά τα εισοδήματα των νοικοκυριών, οδηγώντας παίκτες στο μόνιμο χρέος και οικογένειες στη χρεοκοπία. Η φρενίτιδα των τυχερών παιχνιδιών πιστεύεται επίσης ότι συνέβαλε στη μείωση των άλλων καταναλωτικών δαπανών, εκτρέποντας έτσι τα χρήματα από την οικονομία.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το ζήτημα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας εισήγαγε νέους κανονισμούς λειτουργίας για τις διαδικτυακές πλατφόρμες στοιχηματισμού. Οι κανόνες απαιτούν από τις διεθνείς εταιρείες που διαφημίζονται στη Βραζιλία να έχουν άδεια, να διαθέτουν τοπικά εταιρικά γραφεία και κανάλια εξυπηρέτησης πελατών για παίκτες του στοιχήματος και να εφαρμόζουν πολιτικές για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, τα στοιχήματα με πιστωτικές κάρτες θα απαγορευθούν βάσει της νέας οδηγίας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του έτους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού ψήφισε στις δημοτικές εκλογές στο Σάο Πάολο το Σάββατο, ο Λούλα είπε ότι «δεν θα διστάσει να βάλει οριστικά ένα τέλος [στο στοίχημα]» εάν ο νέος κανονισμός δεν αποδόσει.

Ενώ ο Λούλα φέρεται να είναι ενάντια στον εντελώς τερματισμό των διαδικτυακών στοιχημάτων, υποστηρίζοντας ότι οι απαγορεύσεις δεν είναι ποτέ αποτελεσματικές για να σταματήσουν παράνομες δραστηριότητες, επιμένει ότι είναι απαράδεκτο οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες λαμβάνουν πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας μέσω του προγράμματος Bolsa Familia της Βραζιλίας, να ξοδεύουν χρήματα για τον στοιχηματισμό.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το άτομο που πρόκειται να αγοράσει ψωμί το πρωί θα παίξει ένα μικρό στοίχημα χρησιμοποιώντας τα χρήματα του ψωμιού», είπε ο Λούλα. «Αλλά αυτό που δεν μπορώ να επιτρέψω είναι το στοίχημα να μετατραπεί σε ασθένεια, εθισμό και να εξαρτηθούν οι άνθρωποι από αυτό, γιατί γνωρίζω ανθρώπους που έχασαν το σπίτι και το αυτοκίνητό τους».

Την περασμένη Πέμπτη, ο Λούλα συγκάλεσε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί εάν θα πρέπει να απαγορευθεί στους παραλήπτες των επιταγών πρόνοιας να στοιχηματίζουν, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 215 εκατομμυρίων της Βραζιλίας συμμετέχει τώρα σε διαδικτυακά στοιχήματα σε διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 25 εκατομμύρια φέτος, με μέσο όρο 3,5 εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Locomotiva τον Αύγουστο.

Η απότομη αύξηση των τυχερών παιχνιδιών αποδίδεται γενικά στην οικονομική κατάσταση, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι το «βγάζετε χρήματα» είναι ο κύριος λόγος που τους κάνει να παίζουν στοίχημα. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 45% των παικτών έχουν βιώσει «οικονομικές απώλειες» και το 30% παραδέχτηκε ότι είχαν «χαλασμένες προσωπικές σχέσεις» λόγω τζόγου.

Μια μελέτη που ανατέθηκε από μια ένωση εμπόρων λιανικής της Βραζιλίας αποκάλυψε ότι το 63% των χρηστών διαδικτυακών πλατφορμών στοιχηματισμού έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους, με το 23% να δηλώνει ότι επιλέγει να στοιχηματίζει αντί να αγοράζει ρούχα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Κίεβο ο CEO των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Ρουμανία: «Κόπηκε» άνευ αιτιολόγησης ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία

Υπέρ της κατασκευής πυρηνικού σταθμού ψήφισε το Καζακστάν

Συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα