ΑΘΗΝΑ
20:11
|
07.10.2024
Ο Σωκράτης Φάμελλος δίνοντας συνέντευξη, τόνισε τα λάθη του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων.
Φάμελλος για Κασσελάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία», αλλά είναι «ένα κόμμα με το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε την επόμενη μέρα».

«Δεν μας αφήνει αδιάφορους η εκλογική διαδικασία. Δεν υποτιμώ, δεν αγνοώ ό,τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, όμως εμάς μας ενδιαφέρει το δικό μας κόμμα», ανέφερε ο κ. Φάμελλος. Σχετικά με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή εξήγησε ότι «δεν αποφασίστηκε καμία αλλαγή όσον αφορά τη διαδικασία εκλογής του προέδρου».

«Είναι ίδια η διαδικασία, είναι το ίδιο χρονοδιάγραμμα και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ή καμιά μεθόδευση στη διαδικασία της εκλογής του προέδρου. Θέλουμε να είμαστε ένα σοβαρό αξιόπιστο κόμμα και αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η μετάθεση κατά μία βδομάδα του συνεδρίου «χωρίς να αλλάξει η διαδικασία εκλογής προέδρου, δίνει τη δυνατότητα να γίνει μια καλύτερη συζήτηση μέχρι το συνέδριο και στο συνέδριο».

«Δεν είναι μόνο η θέση του προέδρου και το όνομα του προέδρου το διακύβευμα των εκλογών, αλλά είναι ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι οργανώσεις», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, ενώ αρνήθηκε ότι «υπήρχε πρόκληση αποχώρησης».

«Διαφωνώ με τις πολιτικές επιλογές του πρώην προέδρου και θεωρώ ότι είναι επιζήμιες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ίσως αυτή είναι πιο “βαριά” και ουσιαστική κουβέντα από τη διαδικασία της παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Επέλεξα να μιλήσω δημόσια και να ξεκαθαρίσω ότι οι επιλογές, και ιδιαίτερα αυτές που έγιναν κοντά και μετά τις ευρωεκλογές, ήταν πολλαπλώς επιζήμιες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουν καλό ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην αριστερά γενικότερα και στον χώρο των ιδεών, αλλά ούτε και στην κοινωνία» επισήμανε ο κ. Φάμελλος και εκτίμησε ότι «ο μόνος που ωφελείται από αυτές τις επιλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν είχε αξιωματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα και επάρκεια».

«Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα ταυτότητας. Στον πρώην πρόεδρο δεν αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αυτά που ακούστηκαν στο τελευταίο βίντεο, οι κατηγορίες περί διαπλοκής και αποκλεισμών δεν έχουν καμία απόδειξη και ταυτόχρονα δείχνουν μία μεγάλη απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον ψήφισαν τα 150.000 μέλη για ένα κάνουν ένα κόμμα καλύτερο», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «η λέξη διαπλοκή είναι πάρα πολύ βαριά, θίγει όλη την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα έδινε τη μάχη κατά της διαπλοκής. Η δική μου υποψηφιότητα επιχειρεί να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα της εκλογής προέδρου, γιατί πρέπει να δώσουμε τη μάχη απέναντι και στον κ. Μητσοτάκη. Διεκδικώ να εκπροσωπήσω τον προοδευτικό χώρο, να καλέσω προοδευτικούς ανθρώπους να κερδίσουμε τον κ. Μητσοτάκη.

Αλλά να κερδίσουμε την επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Προφανώς απαραίτητος δρόμος είναι να κερδίσεις τον κ. Μητσοτάκη αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι εγώ πρώτα απ’ όλα θέλω να κερδίσει η προοδευτική σκέψη και η προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν «τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Και να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα: “θα είσαι την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ;”. Εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ, είμαι ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή τη συζήτηση την κάνουμε για να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «αν κάποιοι επεξεργάζονται σχέδιο εντάσεων και αμφισβήτησης του συνεδρίου, προσβάλλουν δύο πράγματα. Και την αξιοπιστία του χώρου μας και τα μέλη μας που θέλουμε να φτάσουμε σε αυτά και να ακούσουμε τη γνώμη τους».

«Άρα να μην πάμε σε αντιθέσεις στο συνέδριο και σε εντάσεις. Να πάμε όλοι και όλες μαζί σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, να ξεκινήσει η λειτουργία των οργανώσεων από τώρα και να εξασφαλίσουμε ότι ο χώρος θα είναι και αξιόπιστος. Και παράλληλα ότι σεβόμαστε τα μέλη», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ADRION με στόχο τη θαλάσσια ασφάλεια στην Αδριατική

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Με ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις δεν κερδίζεται η ακρίβεια»

Καμία διαφορά για μας όποιος και να βγει Πρόεδρος στις ΗΠΑ, λέει ο Λαβρόφ στο Newsweek

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση» ακούστηκε στις 7/10/2020 στις 11 π.μ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα