ΑΘΗΝΑ
20:00
|
07.10.2024
Η Πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ γίνονται μεταξύ Φαλήρου και Κηφισιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν για ώρες τις προσπάθειες να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα μετά τις 6.30 σε παλιό, εγκαταλειμμένο διώροφο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Κέκροπος και Κασιμάτη στο λιμάνι του Πειραιά, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ.

Λϊγο μετά τις 20.00 άρχισε να δίνεται μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην επεκταθεί και στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου που βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι η φωτιά επεκτάθηκε και σε καταστήματα δίπλα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, τα οποία υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Αρχικά, επί τόπου έφθασαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ωστόσο, σύντομα, προκλήθηκε σε ελάχιστη ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 20.00 σταμάτησαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ προσωρινά καθώς υπάρχει ανησυχία για το γεγονός ότι κοντά στο κτίριο που καίγεται υπάρχουν καταστήματα με οινοπνευματώδη και η φωτιά μπορεί να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Φάληρο- Κηφισιά.

Επί τόπου ήρθαν ενισχύσεις της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να επιχειρούν επί του πεδίου 40 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.

Σε πρώτη φάση, εκκενώθηκε ήδη ένα παρακείμενο μικρό ξενοδοχείο.

Κλείστε πόρτες και παράθυρα!

Ακολούθησε μετά τις 19.30 νεότερη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία καλούνται όλοι οι κάτοικοι παρακείμενων περιοχών να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Ρεπορτάζ του PiraeusPress.gr αναφέρει πως οι καπνοί της φωτιάς είναι ορατοί στη Νεάπολη του Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εποχές Χούντας σε Δημοτικό σχολείο της Αττικής: Γονείς ζητούν επαναφορά της μαθητικής στολής

«Ερωτική» πτήση από Σίδνεϊ προς Τόκιο: Το αεροπλάνο έπαιζε ακατάλληλη ταινία non-stop

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Αφού έκαψε τη σύζυγό του μετά την στραγγάλισε

Κατηγορίας 5 ο κυκλώνας Milton που σαρώνει Μεξικό και ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα